Vesti

Gradske stipendije za najuspešnije studente

Sremska Mitrovica – Uz prigodan program u Gradskoj kući upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o dodeli studentskih stipendija, kao i ugovora o dodeli naknade za troškove prevoza studenata za školsku 2022/2023. godinu.

Na ovom događaju prisustvovali su gradonačenica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić sa svojim saradnicima.

Sedamnaestu godinu za redom Grad Sremska Mitrovica dodeljuje stipendije najboljim studentima u iznosu od 13.000 dinara mesečno, što je više od prošle godine, kada je stipendija iznosila 11.000 dinara.

Tokom svog obraćanja gradonačelnica Milovanović je rekla da se Grad Sremska Mitrovica može pohvaliti svojom omladinom, ističući da ne jenjava nada da će oni svoje stečeno znanje i obrazovanje primeniti u svom gradu. Gradonačelnica Milovanović je dodala da je zadatak lokalane samouprave da postavi dobre osnove, na čemu se kontinuirano radi, jer su mladi postavili standarde koji sve više rastu, kao i visoku lestvicu, što lokalnu samoupravu raduje. Sremska Mitrovica je grad investicija, a investicija u obrazovanje je najveći kapital.

Na kraju svog obraćanja, gradonačelnica je čestitala studentima, poručivši im da nastave da se trude, jer su koreni učenja gorki, ali su zato plodovi slatki.

Kako je rekao načelnik Zoran Đurić, ove godine pravo za studentsku stipendiju ostvario je 41 student sa prosekom najmanje 9,50 za sve prethodne godine osnovnih akademskih studija.

Budžetska sredstva za prevoz ostvarilo je 6 studenata.

Jedan od gradskih stipendista, Dušan Đuričić, student III godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, rekao je da posle završenih studija planira da se vrati u svoj grad Sremsku Mitrovicu i da je ova stipendija lep podsticaj od strane lokalne samouprave, koja time pokazuje da vodi računa o omladini, ne samo dok su učenici osnovnih i srednjih škola, već i kada odu na studije.

Najava događaja

21maj12:0012:30U utorak „Maturantski ples”

22maj09:0013:00Otvoreni dan u Kasarni „Boško Palkovljević Pinki”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7618117.1131117.4644