Vesti

Deca, roditelji i vaspitači u zajedničkoj akciji

Sremska Mitrovica – Predškolska ustanova „Pčelica” od 2019. godine primenjuje nove Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja čiji je cilj celovit razvoj i dobrobit deteta kroz integrisani pristup učenju, povezivanje igre i drugih aktivnosti, kao i izgradnja smislenih odnosa sa vršnjacima i odraslima u prostoru koji je inspirativan. Po ovom programu, akcenat se stavlja na saradnju dece sa roditeljima, odnosno na projektne aktivnosti koje omogućavaju roditeljima veće učešće i uključivanje u aktivnosti koje se realizuju u vrtićima.

Na inicijativu vaspitača vrtića „Maja”, pozvani su roditelji da zajednički urede dvorište vrtića.  Uređenju vrtića odazvalo se 25 roditelja i svi vaspitači. Zajedničkim učestvovanjem vaspitača, roditelja i dece, prostor je oplemenjen novim sadržajima za igru, učenje i istraživanje.

Zahvaljujući mašti i kreativnosti vaspitača i roditelja, dvorište je dobilo nov izgled. Posle uređenja, deci su dostupne spoljne instalacije, šator, klupice, štafelaji za crtanje, „blatnjava kuhinja“, gusenice od gume… Stolovi su prefarbani sa motivima društvenih igara i auto staza, a novim bojama osvežene su ljuljaške i klupe.

Roditelji su poneli više nego pozitivne utiske, a sledeće druženje i realizacija novih ideja zakazano je za proleće.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291