Vesti

Dan veselih poligona

Sremska Mitrovica – Gradski Sportski savez, Savez za predškolski sport i Sportska organizacija Aktiv, organizovali su Dan veselih poligona u Poslovno sportskom centru „Pinki”. Manifestacija je održana u okviru Novembarskih dana.

Među školskim sportskim takmičenjima, koje prema svom Godišnjem planu i programu, organizuje Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, deci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta namenjen je i Dan veselih poligona.

Kako je rekao Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica u poligonima se takmiče deca uzrasta od sedam godina. Oni su već imali priliku da učestvuju u takmičenju ove vrste u martu, a na proleće, tačnije, u aprilu će učestvovati u malim Olimpijskim igrama. Takmičenja su, ocenjuje Crnić, upriličena kao kontinuitet u radu na animaciji dece u sportu, a permanentnim radom sa njima pokušavaju da naprave sistem koji će biti trajna vrednost i nešto što se nastaviti i ubuduće.

Na parketu Poslovno sportskog centra „Pinki” takmičilo se oko 200 dečaka i devojčica sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Učenici prvih razreda mitrovačkim osnovnih škola pokazali su svoju spretnost i svi su bili pobednici.

Angelina Anojčić Vuković predsednica Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovica napomenula je da se oni zalažu za to da se što veći broj dece uvede u svet sporta. Poliogoni su sastavljeni iz zadataka sa osnovama kretanja, kao što su preskakanje, skakanje i provlačenje kroz šarene prepreke, kako bi deca uživala baveći se sportom.

Takmičenje podrazumeva poligone u pojedinačnoj konkurenciji za dečake i za devojčice, a poligon je sačinjen od jednostavnih motoričkih zadataka namenjenih njihovom uzrastu koje svako dete može da prođe.

Vanja Bracanović učenica prvog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” takmičila se na današnjoj manifestaciji. Kako je rekla, bilo joj je lepo dok je sa drugarima trčala, skakala i preskakala prepreke.

Manifestacija je značajna za pravilan rast i razvoj dečaka i devojčica od 7 godina. Pomoći će im da shvate značaj fizičkih aktivnosti i vežbi, kako bi i dalje, kad porastu, nastavili da se bave sportom, bar rekreativno.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929