Vesti

Peta sezona besplatne Škole sporta Gradskog sportskog saveza

Sremska Mitrovica – Besplatna Škola sporta Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica ušla je u petu sezonu. Broj polaznika je iz godine sve veći, trenutno je u trenažnom procesu oko 500 dece.

U foajeu Poslovno-sportskog centra „Pinki”, održan je Javni čas školice sporta Sportskog saveza Grada. Ovo je peta sezona besplatne Škole sporta, kako za učenike osnovne škole od prvog do četvrtog razreda, tako i za predškolce ruzrasta pet i šest godina.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada kaže da su najlepši sportski objekti u gradu otvoreni su za svu decu: „Naša besplatna škola sporta u pravom smislu te reči je besplatna, nema nikakvih troškova i namenjena je svakom detetu bez ikakve diskriminacije. Naša želja da se što više dece bavi sportom, danas promovišemo naše prve rezultate i velik broj dece koje je okupila ova škola sporta. Roditelji imaju dva izbora, da dete odvedu u neku školu sporta da plaćaju i da izvrše rano specijalizaciju deteta, da rano izabere sport, a drugi izbor je da se deca do četvrtog razreda osnovne škole bave bazičnim sportovima, pre svega atletikom, gimnastikom i plivanjem, kod nas svako dete mora da nauči da pliva. Posle četvrtog razreda može da krene u izbor nekog i to je naša misija sve ove godine pokazuju da smo u pravu. Broj dece je iz godine u godinu sve veći i veći, rastemo, napredujemo i jačamo. Naš najveći napredak je pre svega u stručnom radu, naši sportski stručnjaci, profesori fizičkog, stručna lica koja rade sa decom bogatiji su za iskustva koja stiču. U ovom momentu imamo oko 500 polaznika koji su u trenažnom procesu, u Sali, na bazenu i napolju.”

Objekti u kojima deca treniraju u okviru Škola sporta su Poslovno-sportskog centra „Pinki”, Gradski bazen i Atletski stadion.

Zorana Jakovljević radi sa decom i kaže da je cilj treninga podsticanje razvoja različitih motoričkih sposobnosti: „Školica sporta namenjena je predškolcima gde potpuno besplatno razvijaju različite fizičke sposobnosti koje utiču na razvoj motoričkih sposobnosti. Vežbanje pozitivno utiče na cirkulaciju na dotok kiseonika mozgu, pa deca bolje, brže misle, imaju bolju koncentraciju. Postepeno se navikavaju na timski rad, na komunikacuju, da se bave fizičkim aktivnostima, saradnju sa drugom decom. Cilj je da ih motivišemo da se bave fizičkim aktivnostima u predškolskom domu, da uz igru i pesmu jačaju svoje zdravlje, da stvore navike kako bi se i nadalje, tokom školskog uzrasta i u budućnosti kao već odrasli ljudi bavili sportom. Oni će nastaviti da budu rekreativci, a neko će nastaviti specijalizaciju u okviru nekog određenog sporta.”

Treninzi su utorkom i četvrtkom u fitness-sali Poslovno-sportskog centra „Pinki”, u 16:15 i subotom na bazenu od 9:30.

Maksim Maksimović ima pet godina i kaže da mu je lepo na treninzima. „Radimo kolut napred, kolut nazad, stoj na rukama, treniramo plivanje i sport i družimo se,” kratko je reako.

Filip Petrović ima devet godina trenira i zabavlja se u Školici sporta. „Treniram plivanje, vežbamo, najviše mi se se dopada kada plivamo. Uvek se igramo, planiram da nastavim da se bavim plivanjem kad porastem,” kaže Filip.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988