Vesti

Mirović i gradonačelnica postavili kamen temeljac za fiskulturnu salu u Mačvanskoj Mitrovici

Mačvanska Mitrovica – Grad i pokrajinska Vlada nastavljaju da ulažu u obrazovanje na teritoriji naše gradske uprave. Kamen temeljac za fiskulturnu salu u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici položili su predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović  i gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica, Svetlana Milovanović.

Svečanosti povodom početka radova prisustvovali su i potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; pokrajinski sekretar za  sport i omladinu, Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Miloš Maletić. Pošto je nedavno izgrađena nova zgrada Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod”, Malomitrovčani će dobiti i najsavremeniju salu za fizičko.

Mačvanska Mitrovica polako ali sigurno postaje primer savremenog i modernog načina života u severnom delu Mačve što je, prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, lokalnoj samoupravi veoma važno. Podsetila je da su ovde, za kratko vreme, rešili nekoliko decenijskih problema, izgrađena je nova škola, rekonstruisana glavna raskrsnica i napravljen nov most na Bogazu.

„Sremska i Mačvanska Mitrovica imaju zajedničku istoriju ali i budućnost. Uradili smo sve ove projekte jer su to bile potrebe stanovnika Mačvanske Mitrovice, zato se gradi i ova fiskulturna sala, pri Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod”, mogu slobodno da kažem multifunkcionalna hala, budući da zauzima površinu od preko 2.000 kvadratnih metara, uz pristupne saobraćajnice, sala će biti oko 1.000 kvadratnih metara uz prateće prostorije. Sa novom školom i novom fiskulturnom salom učenici i zaposleni će imati savremene uslove za rad i boravak i postizanje boljih rezultata“, istakla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Najmoderniji sportski kompleks u Mačvanskoj Mitrovici na tri nivoa biće namenjen i za realizaciju svih sportskih sekcija. Sala sa najmodernijom pratećom opremom, zadovoljavaće standarde za sve dvoranske sportove. Tribine za posetioce biće kapaciteta preko 200 sedećih mesta.

Kako je rekao predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović: „Ovo je početak velikog posla, investicije čija je vrednost oko 430 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica, a čijom realizacijom će deca dobiti novu fiskulturnu salu gde će razvijati sportske veštine i koristiti slobodno vreme za sportske aktivnosti. Obrazovanje je izuzetno značajno za čitavu naciju, a veoma je važno u kakvim uslovima se deca školuju i borave, naročito u manjim sredinama, stoga će Pokrajinska vlada, u još većem obimu, nastaviti sa ulaganjem u objekte obrazovanja širom Vojvodine. “

„Manje sredine traže značajniju pažnju i podršku da bi se očuvale i zaustavile migracije. Ova škola ima još šest područnih odeljenja i takvih primera ima puno, a naš je cilj da svaku školu sačuvamo, kako bismo održali naša sela. Takođe, stranci na to kako pristupamo sportu, kako decu usmeravamo ka sportskim aktivnostima, finansiramo sportske klubove, obezbeđujemo najbolje rezultate u svim selekcijama u brojnim sportovima gledaju kao na jednu vrstu izazova, na jedan kvalitet koji postoji u našoj zemlji, dakle, to nije uzaludno bačen novac, nego baš usmeren na pravu stranu, na razvoj dece, omladine, sporta, na zdrav život i na tome ćemo insistirati i naredih godina,“ izjavio je predsednik Mirović izrazivši očekivanje da će radovi biti završeni u planiranom roku od 400 dana.

Unutar objekta će biti i prateće prostorije različitih namena, kao i moderna termo tehnička oprema. Planirana i izgradnja prostorija za đački restoran, učionica za tehničko i dnevni boravak, kao i tehničkih prostorija. Ovo je još jedan kapitalni projekat kroz koji Pokrajinske vlada i Grad Sremska Mitrovica zajedno grade nov objekat.

OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica, ima šest područnih odeljenja uz matičnu školu, a ovom salom se poboljšavaju standardi učenja i boravljenje školi, navodi Slađan Papić direktor škole. Osvrnuo se na protekla vremena kada su Mačvani bili u vrhu sporta, a trenutno, kako kaže, jednostavno nemaju gde da pripreme decu. „Završetkom ove multifunkcionalne sale imaćemo u potpunosti jednu novu, savremenu, modernu, kompletnu školu,” zaključio je Papić.

Salu će koristiti i meštani svih šest sela koja gravitiraju Mačvanskoj Mitrovici. U školi se nadaju da će ova fiskulturna sala iznedriti sjajne buduće sportiste.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934