Vesti

Knjige za osnovce u Sremskoj Rači poklon direktorice ARR

Sremska Rača – Povodom Dečje nedelje, Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj, Grada Sremska Mitrovica, posetila je OŠ „Branko Radičević” Odeljenje u Sremskoj Rači i poklonila učenicima komplete lektira i drugih knjiga.

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica đacima Osnovne škole „Branko Radičević” Odeljenja u Sremskoj Rači donela je na poklon knjiga čime je nastavljena tradicija podele ovakvih poklona svim našim školama u selima.

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj, Grada Sremska Mitrovica rekla je tom prilikom: „Najveća nacionalna manifestacija Dečja nedelja i ove godine se obeležava u našim selima, ove godine pod nazivom „Šta deci treba da rastu do neba”. Ovo je najlepši deo mog posla kada obilazim decu i kada dajem poklone deci i da je odgovornost svih nas, mene na samom početku kao majke, da stvaramo uslove za našu decu koji su podsticajni, da se oni razvijaju i da rastu i da izrastu u zdrave i dobre ljude.”

Učenicima u Sremskoj Rači će kompleti školske lektire i druge knjige biti veoma korisni, a nadležni svako ulaganje u obrazovanje, vide kao ulaganje decu i našu budućnost.

Aleksandar Vojisavljević direktor Osnovne škole „Branko Radičević” Kuzmin koja ima područna odeljenja u Sremskoj Rači i u Bosutu kaže: „Iskoristio bih priliku da se zahvalim gospođi Dušici Pavlović i svim ljudima iz Agencije za ruralni razvoj na ovom divnom poklonu, divnim knjigama i u ime svih učenika i svih nastavnika. Ubeđen sam da će nam značiti ova pomoć, kao i prošlogodišnji poklon našoj školi, na čemu se još jednom zahvaljujem, to su četiri geografske karte koje znače svim našim učenicima i zaposlenima u nastavi. U školi u Kuzminu ima 275 učenika, ovde u isturenom odeljenju u Sremskoj Rači imamo 20 učenika i imamo deset predškolaca.”

Dečija nedelja je prilika da podsetimo da deca treba da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, a to se postiže kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečijih prava u kojoj učestvuju svi relevantni društveni akteri.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291