Vesti

Javni toalet ponovo oštećen

Sremska Mitrovica – Deo inventara i sanitarija u javnom toaletu, tokom proteklog vikenda delimično je uništen zbog nemara i nepažnje nesavesnih građana, usled čega će ubuduće biti zaključan u večernjim i noćnim satima.

U okviru participativnog budžetiranja koje je realizovano pod sloganom „Da zajedno živimo, radimo i gradimo” Sremska Mitrovica je prošle godine dobila javni toalet u centru grada. Taj projekat je od opšteg interesa i javnog značaja predložili su ga i izglasali Mitrovčani, a finansiran je iz budžeta grada. Bio je dostupana svima, potpuno besplatno 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Međutim, ovog vikenda javni toalet se ponovo našao na meti vandala.

Povodom ovog vandalskog čina zamenik gradonačelnice Petar Samardžić kaže: „Za nešto manje od godinu dana od početka rada, objekat javnog toaleta je bio meta vandala nekoliko puta. Lokalna samouprava potrudila se da bude maksimalno korektna i tolerantna, te smo u tišini sanirali sve nastale štete, ali ovog puta vandalizam je zaista prevršio svaku meru i taj čin je za svaku vrstu osude jer Mitrovica je grad koji gradi, nije grad koji ruši i uništava. Potpuno je demolirano odeljenje javnog toaleta namenjeno majkama za prepovijanje beba, tako da ovog puta ne možemo i ne smemo ostati nemi. Slučaj je prijavljen policiji, verujem da će organi reda otkriti i adekvatno kazniti počinioce.”

Naveo je da su prinuđeni, kako bi se sprečilo da se nešto slično dešava u budućnosti, da od sada javni toalet bude zaključan u večernjim i noćnim časovima, kako radnim danima, tako i vikendom.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314