Vesti

Žilići iz Martinaca – najbolje gazdinstvo u Srbiji

Novi Sad – Poljoprivredno gazdinstvo Aleksandra Žilića iz mitrovačkog sela Martinci proglašeno je za najbolje poljoprivredno gazdinstvo u Srbiji u 2022. godini, po konkursu koje je raspisalo Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP, u saradnji sa kompanijom Color Media Communications i uz institucionalnu podršku Privredne komore Vojvodine. 

Aleksandar Žilić zajedno sa svojom suprugom bavi se mlečnim govedarstvom.  Imaju dvoje dece od četiri i šest godina, koja roditeljima rado priskoče u pomoć. Na svom gazdinstvo poseduju 14 krava, a od pomuženog mleka proizvode sir na svom gazdinstvu – tvrdi, mladi, kriške…

Kako je rekao Žilić, prilikom predstavljanja svog gazdinstva, supruzi i njemu poljoprivreda je osnovni izvor prihoda. Unapređuju proizvodnju, a takođe rade na svojoj edukaciji prateći kurseve i stručna predavanja kako iz oblasti proizvodnje sira, tako i iz oblasti marketinga.

Nagrada od 500.000 dinara svakako će im značiti za ulaganje u modernu opremu i dalji razvoj i napredak njihovog poljoprivrednog gazdinstva.

Čestitamo Žilićima na osvojenoj nagradi, ali i na promociji mitrovačke poljoprivrede, kako primarne proizodnje tako i prerađivačke delatnosti!

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133