Vesti

Uspešna sezona kajakaša „Vala” obeležena svečanim prijemom u Gradskoj kući

Sremska Mitrovica – Kajakaši Kluba „Val” Sremska Mitrovica završili su još jednu veoma uspešnu takmičarsku sezonu. Svečani prijem za naše uspešne sportiste, upriličio je Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport.

Poslednje takmičenje ove sezone bilo je Ekipno prvenstvo Srbije za sve kategorije u velikom kajaku. Naši Mitrovčani pokazali su i ovoga puta koliko vrede, time što su osvojili deset medalja. U ekipnom plasmanu za seniore zauzeli su visoko 4. mesto što je odličan uspeh sa samo 5 seniora i jednim juniorom. Povodom veoma uspešne sezone priređen im je svečani prijem u Gradskoj kući i nagrađeni su novčano.

Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport rekao je: „Gradu Sremska Mitrovica, a i meni lično, danas izuzetna je čast i zadovoljstvo što smo prihvatili i primili u goste u Gradsku kuću najbolje kajakaše Sremske Mitrovice. Ovi sportisti, ova deca danas dostojno reprezentuju kako sebe, svoje trenere, roditelje, klub, tako i naš Grad Sremska Mitrovica i državu Srbiju. Lepo je biti sportista iza svega toga stoji veliki trud, velika odricanja i velika borba ali zato stoje i rezultati, zato smo danas ovde da ih prihvatimo, da iskažu svoje zadovoljstvo da čujem nešto o njihovim rezultatima, da budu uzor i smernice kako drugoj deci, tako i celokupnoj omladini jer svrha sporta nije samo postizanje vrhunskog rezultata, nego i dobar i zdrav odnos zdrav način življenja. Zato smo danas ovde, da sve to iskažemo i pozdravimo najbolje kajakaše Grada Sremske Mitrovice i najbolje kajakaše Republike Srbije.”

Nemanja Crnić predsednik Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica predstavaljao je sportiste izdvajajući njihove uspehe. Bojan Zdelar kajakaš Kluba „Val” i reprezentativac Srbije, ostavio je iza sebe još jednu uspešnu sezonu. Samo na poslednjem održanom takmičenju, Ekipnom prvenstvu Srbije bio je najbrojniji i odbranio dvostruku titulu Državnog prvaka u jednosedima na 1000m i 500m. Pored toga Bojan se odlično pokazao u sprintu na 200m gde je osvojio bronzu.

„Ono što je bilo najbolje ove sezone od mojih rezultata su svakako dve medalje na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Pored toga učestvovao sam i na seniorskom takmičenjima gde sam se visoko pozicioniranao u A finalima, osvojio sam četvrto mesto u jednosedu na 500 metara na Evropskom prvenstvu za seniore, tu sam bio veoma blizu medalje, pored toga šesto mesto na tom istom takmičenju i bio sam finalista svetskih kupova. Mogu da kažem da sam održao kontinuitet osvajanja velikih evropskih i svetskih medalja i zadovoljan odlazim na zasluženi odmor i sa mislima za sledeću sezonu. Izuzetno nam je značajna podrška gradske uprave, ona omogućava da naš klub funkcioniše, pored toga podržavaju nas i pojedinačno ta podrška nam izuzetno znači, daje nam dodatni vetar u leđa da postižemo ovako dobre rezultate. Poručio bih mladima da se bave uopšte sportom, nije bitno da li je to kajak ili bilo koji drugi, važno je da imaju zdrav način života i da koliko god je moguće budu fizički aktivni,” rekao je Zdelar.

Anastazija Bajuk ima 20 godina i trenutno je druga godina mlađih seniora, pred njom su još tri godine takmičenja u ovoj kategoriji.

Bajukova je izdvojila svoje najveće uspehe: „Na kupu Srbije bila sam odmah iza Marija Dostanić kao druga mlađa seniorka i samim tim sam izborila plasman na Evropsko prvenstvo, gde sam veslala dvosed na 500 m i zauzela visoko osmo mesto. Za mene je to bio najveći uspeh ove godine jer se takmičim sa od 2 do 3 godine starijim devojkama i nadam se da ću u narednim godinama pokazati da vredim isto koliko i one. Hoću još jednom da se zahvalim gradskoj upravi zato što nam pružaju podršku, proteklih pet, šest godina koliko sam ozbiljno u ovom sportu, oni svake godine daju pored novčanih sredstava i podršku preko društvenih mreža, što isto mnogo znači, da ljudi vide ko sam i šta sam kad me sretnu na fakultetu, pre toga u srednjoj školi već znaju već ko sam i šta sam, sve zahvaljujući upravi grada. Mladima poručujem da treba da budu uporni u tome što žele, da nikad ne padnu ako dođe do nekog neuspeha, da samo nastave dalje jer trudom i željom mora doći do nekog uspeha.”

Na prijemu u Gradskoj kući zahvalio se i trener Nenad Kosijer u ime kluba. Sada takmičari idu na zaslužen odmor, pa nastavljaju sa pripremom za sledeću sezonu.

Stefan Vrdoljak iz Sremske Mitrovice kaže: „Bavim se kajakom 13 godina, ovde studiram i izdvojio bih dosadašnje rezultate koji su za mene najuspešniji. To su četvrto mesto prošle godine Prvenstvu sveta i ove godine drugo mesto na Prvenstvu Evrope, stekao sam titulu vicešampiona Evrope. Znači nam uvek svaki vid podrške od bilo koga, naravno od opštine, svake godine imamo prijem u opštini i uvek nas lepo ugoste. Ovom prilikom želeo bih da se obratim mlađim generacijama da dođu da se upišu na kajak, zato što zaista divan sport i to na otvorenom.”

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Bojan Zdelar: Mlađi senior

1. Evropsko Prvenstvo Beograd k1 1000m 7.mesto i k1 500m 5.mesto

2. Svetsko prvenstvo Segedin k1 1000m bronzana medalja i k1 500m bronzana medalja

3.Evropsko prvenstvo za seniore Minhen k1 500m 4.mesto i k1 1000m 6.mesto

4.Prvenstvo Srbije k1 1000m zlato i k1 500m zlato, k1 200m bronza.

Stefan Vrdoljak: Mlađi senior

1.Evropsko Prvnestvo Beograd k4 500m srebrna medalja

2. Svetsko prvenstvo Segedin k4 500m 7.mesto

3.Prvenstvo Srbije 9.mesto k1 i k2 200m

Marija Dostanić: Mlađa seniorka

1.Evropsko Prvenstvo Beograd k1 200m 4.mesto i k1 500m 5.mesto

2.Svetsko prvenstvo Segedin k1 200m 7.mesto

3. Evropsko prvenstvo za seniore Minhen 9.mesto k2 500m

4.Prvenstvo Srbije 5 zlatnih medalja jednosed na 500 i 200m i dvosed na 1000m 5000m i 200m

Anastazija Bajuk: Mlađa seniorka

1.Evropsko prvenstvo Beograd 8.mesto k2 500m

2.Svetsko prvenstvo  Segedin polufinale

3.Prvenstvo Srbije tri zlatne medalje dvosed na 1000m 500m i 200m i bronza na k1 200m

Aleksandar Jovanović: Junior

1.Evropsko prvenstvo 9.mesto k1 500m

2.Svetsko prvenstvo Segedin B finale 3.mesto k1 500m

3.Prvenstvo Srbije bronza k1 200m

Dimitrije Stojšić: Mlađi senior

1.Svetsko prvestvo Segedin B finale 5.mesto k2 1000m

2.Prvenstvo Srbije k1 1000m 5.mesto ,k1 500 4.mesto, k2 500m 6.mesto

Najava događaja

23maj(maj 23)19:0026(maj 26)18:00Festival pijanizma

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7641117.1154117.4667