Vesti

Prvaci, srećan početak školovanja!

Sremska Mitrovica – Svim đacima prvacima Grad Sremska Mitrovica poklonio je školski pribor povodom početka njihovog školovanja. Za učenike osnovnih i srednjih škola počela je nova školska godina, nastava se odvija, kao pre pandemije, neposredno.

Uz himnu Srbije „Bože pravde” danas je u svim mitrovačkim školama počela nova školska godina. Prvom času u jednom odeljenju prvog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”  prisustvovala je Snežana Konjević zamenik načelnika za obrazovanje koja je đacima poželela uspeh.

U izjavi medijima Konjevićeva je rekla da u ovoj generaciji, prvaka ima više nego prethodnih godina: „Ove godine imamo najlepšu vest, a to je, da sem što nam polazi nova generacija đaka prvaka, imamo ih više za čak 50, tako da smo negde zadovoljni i mi, i sve škole. Kao i do sada i ove godine smo kupili školski pribor svim učenicima prvacima, svako dete ima na klupi svoje ime, za devojčice i za dečake su drugačiji pokloni. Oni se tome zaista raduju i sa takvim entuzijazmom i radostima ulaze u školu da su i nama podigli raspoloženje.”

Obraćajući se deci koja ove godine polaze u prvi razred osnovne škole, direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”  istakao je da je 1. septembar jedan od najznačajnijih datuma u životu svakog učenika.

„Prvi septembar je značajan dan u našem Kalendaru rada zato što dolaze nove generacije prvaka. Pre svega bih hteo da čestitam svim đacima prvacima i njihovim roditeljima polazak u školu, nadam se da će nas ove godine epidemiološka situacija poslužiti da će đaci prvaci, a i svi ostali moći da idu u školu u ritmu i kako treba da možemo da ispunimo Plan i program rada. Ove godine „Zmajeva” škola je upisala 114 đaka u centralnoj školi, 13 u Jarku i 15 u Šašincima, ukupno 142 učenika. Radujemo se kao i oni, prvim danima njihovog školskog života,” rekao je Miroslav Pevac, direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Poželeo je uspešan početak školske godine svim učenicima i zaposlenima u školi, naročito onim đacima koji su danas prvi put seli u školske klupe.

Tim za škole Ministarstva prosvete doneo je odluku da školska godina počne po neposrednom modelu, uz direktnu interakciju nastavnik-učenik i pratiće dalju situaciju na terenu.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142