Vesti

Predstavljanje nove investicije „Tara Filters” u radnoj zoni Jezero

Sremska Mitrovica – Panel prezentacija i predstavljanje investicije, kao i Kompanije za proizvodnju vodenih filtera „Tara Filters” održano je na lokaciji fabrike u Industrijskoj zoni  Jezero. Nova fabrika nikla je zahvaljujući dobrom geostrateškom položaju i preduzimljivosti naše lokalne samouprave.

Nova fabrika u Radnoj zoni Jezero, u Sremskoj Mitrovici, bavi se proizvodnjom bazenske opreme i tehnike, odnosno filtera za prečišćavanje voda u bazenskim sistemima. To je još jedna fabrika Kompanije „Alex inženjering i građevinarstvo” u holdingu sa stranim investitorima, švajcarskom firmom, koja će ovim putem proširiti plasman proizvoda na viši, evropski i svetski nivo.

Prezentaciji nove investicije u naš Grad, prisustvovao je Petar Samardžić zamenik gradonačelnice i tom prilikom izjavio: „Poslednjih godina Mitrovica je vrlo aktivno radila na unapređenju imidža Grada i stvaranju povoljne poslovne klime u cilju privlačenja direktnih stranih i domaćih investicija i to se i ostvarilo, to se postiglo, zahvaljujući povoljnoj lokaciji, izuzetnom geostrateškom položaju grada, zahvaljujući operativnoj i otvorenoj gradskoj upravi i komunalno i infrastrukturno opremljenim industrijskim zonama, poslednjih desetak godina u Sremskoj Mitrovici realizovano je preko 15 što stranih, što domaćih investicija. Nedavno smo otvorili Logističko-distributivni centar mađarske kompanije „Kite” u Radnoj zoni Sever koja je distributer i zastupnik „John Deere” traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije. Imati jednu takvu kompaniju, svetskog lidera, u svom poslovnom okruženju samo doprinosi dodatnom unapređenju imidža grada, privlačenju novih investitora koji će sutra graditi kooperantske odnose sa ovom kompanijom. Poslednje u nizu investicija u radnim zonama su kompanije „Belt” i „Tara Filters”, ovde u Radnoj zoni Jezero, koje uskoro počinju sa radom. Danas je „Tara Filters”, predstavila svoje poslovne procese, oni će kada počnu sa proizvodnjom otvoriti nova radna mesta za 30 do 50 radnika. Gradska uprava već radi na proširenju postojećih industrijskih zona ali i na pripremi planske dokumentacije za izgradnju novih industrijskih zona, u pitanju je Zona Sever tri, severno od auto-puta tako da uskoro možemo očekivati neke nove investicije, neke nove kompanije i otvaranje novih radnih mesta i za Mitrovčane, ali i za stanovništvo iz okruženja.”

Firma „Alex inženjering i građevinarstvo” se, pored izgradnje akva parkova, bazena i spa-centara, bavi i filtracijom vode, odnosno velikim sistemima za bazensku i vodovodnu proizvodnju tj. pročišćavanje vode. U ovoj fabrici, praviće se filteri za pročišćavanje vode, a većina proizvoda se radi za izvoz.

Radovi su počeli pre 12 meseci, rekao je Aleksandar Obradović suvlasnik firme  „Tara GRP DOO” Sremska Mitrovicai dodaje: „Trenutno je u toku prikazivanje proizvodnih kapaciteta koji će se desiti početkom godine u saradnji sa stranim partnerima, suvlasnicima, švajcarskom firmom „Aqua Solar Holding” iz Švajcarske. Proizvodni pogon bi trebalo da startuje u januaru i prvi proizvodi bi trebalo da izađu u februaru. Proizvodi su od poliestera, konkretno proizvodimo filtere za kontrakciju vode i raznih drugih medija, horizontalne, vertikalne, kao i određene rezervoare, tankove i mešače. Naša ciljna grupa su uglavnom firme u inostranstvu, odnosno strani partneri, želimo da većina naših proizvodih kapaciteta bude orijentisana prema izvozu, otprilike 95%. Plan je da se zaposli oko 50 ljudi, za početak u 2023. godini, ako kapaciteti porastu planiramo da imamo zaposlenih između 70 i 80 ljudi, a za 2025. godinu, planiramo proširenje pogona. Odabrali smo baš vaš grad, prvo jer je lokacija Sremske Mitrovice veoma dobra geografski i što se tiče infrastrukturne povezanosti, drugo uprava Grada Sremske Mitrovice nam je izašala u susret da možemo da kupimo zemljište koje je već infrastrukturno opremljeno i koje ima dobru poziciju što se tiče ključnih čvorišta u gradu, to je bio i najbitniji razlog.”

U Industrijskoj zoni Jezero u Sremskoj Mitrovici  od sada postoji deo Kompanije „Tara GRP DOO” koja je nastala iz dugogodišnje saradnje kompanija „AS-Holding AG” iz Švajcarske i „Alex Engineering & Construction DOO” iz Srbije. Ona je u holdingu sa stranim investitorima, švajcarskom firmom otvorila fabriku u našem gradu.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314