Vesti

Mitrovački vatrogasaci obeležili Dan sektora za vanredne situacije

Sremska Mitrovica – Tehničko-taktički zbor vatrogasnih vozila i opreme kojom Vatrogasno-spasilačka jedinica Sremska Mitrovica raspolaže, održan je u centru grada, na Trgu Ćire Milekića, a u razgledanju njihovih vozila i opreme najviše su uživali najmlađi.

Završna aktivnost povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije i slave vatrogasaca-spasilaca u Srbiji, tehnički prikaz Vatrogasne stanice Sremska Mitrovica privukao je veliku pažnju građana, naročito dece.

Bila su izložena dva vatrogasna vozila, od kojih jedno terensko sa spasilačkim čamcem, što je prema oceni nadležnih, sasvim dobra i pouzdana oprema.

Cela nedelja obeležena je aktivnostima vatrogasaca-spasilaca, kao što su edukacije, taktičko- tehnički zborovi na trgovima u gradovima, zatim javno pokazne vežbe i slično. Skup u Sremskoj Mitrovici održan je u cilju upoznavanja građana sa organizovanošću, obučenošću i profesionalnošću vatrogasaca.

Bio je postavljen i štand sa pratećim materijalom za posetioce. 

Građanima su delili priručnike za postupanje u vanrednim situacijama i flajere o zabrani spaljivanja vatre na otvorenom prostoru.

Cilj ovog događaja je da građani znaju čime raspolažu i da mogu da budu sigurni u svoju bezbednost u slučaju zemljotresa ili poplava.

Vatrogasci-spasioci su spremni i pripremljeni da reaguju u svakom momentu 24 časa dnevno, u različitim situacijama, od poplava, nezgoda, požara, do različitih vanrednih situacija koje su uzrokovane, kako prirodnim, tako, nažalost i ljudskim faktorom.

Deci si oni uglavnom heroji i ih uvek širokog srca očekuju, što su dokazali i tokom predhodnih nekoliko godina kroz edukacije u predškolskim i školskim ustanovama i na ovakvim okupljanjima.

Najava događaja

17maj11:0015:00Festival nauke „Rastimo i učimo kroz igru”

17maj12:0023:00Sledeći vikend Moto susret u Šidu

17maj19:0020:00Izložba Žene planine

18maj11:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7537117.1050117.4563