Vesti

Koncert za pamćenje Rundek & Ekipa

Sremska Mitrovica – Koncert Darka Rundeka & Ekipe održan je u Poslovno sportskom centru „Pinki”, u organizaciji novoformiranog Udruženja za promovisanje kulture i umetnosti „Art Front”.

Darko Rundek jedan je od osnivača nekadašnje jugoslovenske grupe „Haustor”, poznat je kao rokenrol muzičar, na prostoru ex-YU, a sa druge strane i kao veliki ekološki aktivista i borac za zaštitu životne sredine, što će biti i jedan od fokusa Udruženja „Art Front”. Realizaciju koncerta podržao je Grad Sremska Mitrovica.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine Grada rekao je: „Grad se potrudio da ovo leto bude obeleženo mnogim događajima, što se koncertne ponude tiče, težili smo da zadovoljimo ukuse svih naših sugrađana. Inicijativa da Darko Rundek nastupi večeras u Sremskoj Mitrovici potekla je od jednog sjajnog udruženja Art front, mi smo tu inicijativu podržali, gospodin Darko Rundek je jedan vrsni umetnik, jedan sjajan performer i želim našim sugrađanima i svim gostima koji su došli sa svih strana da večeras uživaju u Sremskoj Mitrovici u hali Pinki.”

Koncert Darka Rundeka u isto vreme predstavlja i prvu promotivnu aktivnost Udruženja „Art Front” koji ovim, kao i svim budućim aktivnostima želi da radi na promociji kulture, solidarnosti i izgradnji lokalpatriotizma, i podizanja društveno aktivne svesti zajednice.

Damjan Malbašić, portparol Udruženja „Art Front” zahvalio se Gradu Sremska Mitrovica na bezrezervnoj podršci u realizaciji ovog koncerta, kao i svim sugrađanima koji su potpomogli ovaj događaj i dodao: „Večeras sam vrlo ponosan na svoje sugrađane koji su se okupili unutar našeg udruženja jer Darko Rundek za nas predstavlja ne samo velikog umetnika, nego i velikog ekološkog aktivistu što je savršeno u skladu sa ciljevima naše organizacije. „Art Front” je organizacija koje je nastala od nas, generacije osamdesetih godina i ranih devedesetih koji su stasali što u Sremskoj Mitrovici izrasli izvan grada i vratili se nazad i naša želja je da na neki način poklonimo našem gradu nešto što mi tokom našeg odrastanja nismo imali kroz promociju kulture, umetnosti, ekologije i društveno aktivnog načina života.”

Darko Rundek je posle koncerta rekao da mu je bilo veoma lepo i prijatno u našem gradu na Savi i da je Sava reka koja nas, takođe, sve spaja, pored sve aktuelnije brige za zaštitu životne sredine.

„Ekipa koja svira sa mnom jeste mlađa od mene ali nisam ni ja baš tako star, nekako s njima prepoznajem svoju mladost. Svi svesni toga da smo, sad, kao pred nekim vremenom koje donosi zagonetke, navikli smo se na neki način života koji je vezan uz naftu, benzin, struju, industriju i još hiljadu nepotrebnih stvari koje kupujemo bezveze, sve se to događa unazad 50 godina. Čak je i revolucija potrošena, svi su ti koncepti potrošeni, nalazimo se pred totalno brisanim prostorom, kako se zove moj poslednji album. Nema pesnika, kao što je nekad bio Dilan orijentir neke naše imaginacije prema nekom budućem svetu, totalno smo napušteni od svega, od sebe što je ona zapravo neka prekasna situacija jer kad upadnemo u totalni očaj i da prestanemo bilo šta očekivati onda će se nešto možda i roditi,” rekao je Rundek.

Udruženje za promovisanje kulture i umetnosti „Art Front” posle ove, prve promotivne aktivnosti najavljuje mali festival stendap komedije. To će biti jedna vrsta poklona našem gradu ove jeseni, a natupiće komičari Srđan Dinčić i Miloš Milaković.  Uslediće i razne druge aktivnosti.

Buduće aktivnosti UG Art Front se mogu pratiti na Fejsbuk i Instagram profilima udruženja.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176