Vesti

Javna pokazna vežba spasavanja na reci Savi

Sremska Mitrovica – Dan Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije  i slava vatrogasaca–spasilaca, obeleženi su u našem gradu. Tim povodom Odeljenje za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici priređuje javne pokazne vežbe, prva u nizu bila je vežba spasavanja na reci Savi.

Cilj javnih pokaznih vežbi i taktičko-tehničkih zborova je da se javnosti pokaže spremnost vatrogasaca – spasilaca da hitro i efikasno reaguju u situacijama u kojima mogu biti ugroženi životi građana i njihova imovina.

Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije i slave vatrogasaca–spasilaca, Odeljenje za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici izvelo je na reci Savi javnu pokaznu vežbu specijalističkog tima za rad i spasavanje na vodi.

Vežba je realizovana uz ućešće dva spasilačka čamca gde je na suprotnoj obali reke, na Vekinoj plaži bila praktična simulacija porasta vodostaja i izlivanja reke u kojem su bila ugrožena četiri lica. Već sa jednim čamcem evakuisana su dva lica koja su se nalazila u vodi, a druga dva lica su se nalazila u priobalju, bila im je potrebna pomoć jer su imali i povred,e tako da su njih spasili spasilačkim koritom i nosilima.

To je bila praktična vežba specijalističkog tima za spasavanja na vodi Sektora za vanredne situacije, a sve do subote 24. septembra biće realizovani javne pokazne vežbe i taktičko – tehnički zbor u Sremskoj Mitrovici.

Petak, 23. septembar

Javna pokazna vežba na objektu „Srpski dom”, u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 10 sati.

Subota, 24. septembar

Taktičko-tehnički zbor na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 10 sati.

Nadležni su pozvali građane da prisustvuju ovim događajima.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914