Vesti

Fudbalski klubovi iz Sremske Mitrovice i Novog Sada dobili sportsku opremu

Sremska Mitrovica – U ovkiru akcije Fudbalskog saveza Srbije, podele opreme klubovima, zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković uručio je garniture sportske opreme timovima sa teritorije Područnog fudbalskog saveza Srema i Fudbalskog saveza Novog Sada.

Svečanom uručenju opreme, prisustovali su i predsednik FS Vojvodine Dragan Simović, generalni sekretar FS Vojvodine Miodrag Cvijić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsednik Vlade Srbije Branisav Nedimović, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo i predsednik FSG Sremska Mitrovica Ratko Grabić.

Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, podsetio je prisutne prilikom uručenja opreme, da je i on odrastao u maloj sredini, istakavši da zna koliko će za male fudbalske klubove značiti ova sportska oprema: „Mislim da je veliki doprinos kad amaterski, manji klubovi dobiju ovakvu opremu jer bio sam u takvim sredinama i situacijama. Ovo podneblje je dalo mnogo vrhunskih fudbalera, mnogo državnih reprezentativaca i nadam se da će se taj trend nastaviti.”

Uz izražavanje zahvalnosti Fudbalskom savezu Srbije na doniranoj opremi, Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice izjavio je da će ta sportska oprema puno značiti mitrovačkim nižerazrednim, seoskim fudbalskim klubovima.

Kako je rekao Petar Samardžić: „Od naših malih klubova zavisi kvalitet srpskog fudbala. U našem gradu ponikli su brojni fudbaleri koji su nastupali u velikim srpskim i evropskim klubovima, postali državni reprezentativci i u najboljem svetlu predstavljaju Srbiju i srpski fudbal u celom svetu, po jednom od tih fudbalera upravo i teren na kojem smo se danas okupili nosi ime. Ulaganje u ove male fudbalske klubove od krucijalnog je značaja, a ovakve donacije su dragocene. Prirotitet je konstantno ulaganje u unapređenje uslova rada ovih klubova, u omasovljavanje članstva i rad na kvantitetu iz kojeg će se vremenom izroditi kvalitet. To se jedino može postići ulaganjem u sportske radnike, sportsku infrastrukturu i sportsku opremu.”

„Mitrovica je poznata kao grad koji ulaže u sport, u fudbal. Poslednjih godina rekonstruisali smo nekoliko fudbalskih sportskih terena, jedan u nizu jeste i fudbalski teren u Naselju 25. maj sa veštačkom travom koji nam puno znači za treninge naših fudbalskih klubova, posebno kada su loše vremenske prilike, a ceo projekat rekonstrukcije tog igrališta realizovan je zahvaljujući sredstvima Fudbalskog saveza Srbije. Imamo i velike planove, jedan od planiranih projekta jeste izgradnja i gradskog fudbalskog stadiona,” zaključio je Samardžić.

Na terenu „Bane Ivanović” u našem gradu, podeljeno je po 25 garnitura sportske opreme predstavnicima Područnog fudbalskog saveza Srema i Fudbalskog saveza Novog Sada. Iz svake opštine donacije su dobila četiri fudbalska kluba. Sa naše teritorije opremu su dobili „LSK” Laćarak, „Planinac” Ležimir, „Fruškogorac” Manđelos i „BSK” iz Bešenova.

Dragoljub Laketić predsednik Fudbalskog kluba „BSK” Bešenovo zahvalio se na donaciji rekavši da ima izuzetan značaj: „Ova donacija je malim klubovima mnogo značajna zbog toga što mi finansijski slabo stojimo, teško se finansiramo. Oprema je kvalitetna, tako da će nam veoma značiti, zahvaljujem se fudbalskim savezima Srbije i Vojvodine i Gradu Sremska Mitrovica koji je sve lepo organizovao. Ovo je zaista jedan lep poklon i hvala svima koji su učestvovali u tome.”

Ova oprema je klubovima najnižeg ranga neophodna jer u njima deca prave prve sportske korake. Upravo ovi mali, klubovi koji su danas dobili pomoć jesu rasadnik mladih talenata, što ovu donaciju čini značajnijom.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988