Vesti

Dan porodice u Maloj Bosni

Sremska Mitrovica – Manifestacija Dan porodice održana je u porti Hrama Svetih Sirmijumskih mučenika u naselju Mala Bosna, na inicijativu Grada Sremska Mitrovica. Lokalna vlast najavljuje izgradnju vrtića u tom delu grada.

U formi muzičko-kolažno-participativne manifestacije, organizatori su darovali porodici celodnevnu zabavu kroz dramske i muzičke aktivnosti i druženje. Ova manifestacija održana je treću godinu zaredom, okupivši veliki broj dece.

Vladimir Pavlović predsednik Skupštine grada rekao je da je porodica suštinsko stub našeg društva i najavio izgradnju novog vrtića: „Malobosanci su oduvek znali šta su prave vrednosti i oduvek su te prave vrednosti negovali. Dan porodice je možda i najbolji primer za to, kada pogledate svu ovu decu, radost i osmehe, to je definitivno najlepši ukras ovog grada. Mala Bosna je naselje koje se ubrzano širi, dece ima sve više i zato želim da ovim putem obavestim javnost da je u toku priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju vrtića koji će se nalaziti ovde, gde su trenutno kukuruzi. U prethodnom periodu smo otvorili četiri nova odeljenja vrtića, a izgradnjom ovog vrtića potpuno će u istoriju otići famozne liste čekanja koje su zaista veliki problem u našem gradu. Dan porodice obeležava se sada jer je ovo period kad se završe godišnji odmori, kada se vraćamo u svoja naselja, ispraćamo na neki način poslednje dane leta, poslednje lepe dane, mislim da je to razlog zašto se uvek odlučimo za ovaj period.”

Cilj okupljanja je da se ukaže na važnost porodice kao primarne jedinice organizacije društva. Među razlozima održavanja Dana porodice su afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i ukazivanje na bezbrižno odrastanje dece.

Branko Jakovljvić predsednik Mesne zajednice „Mala Bosna” kaže da je: „Ovo već treći put kako Udruženje Mostovi na Drini i Mesna zajednica „Mala Bosna” organizuju ovaj zaista lep događaj. Cilj nam je da se podsetimo gde nam je najlepše i gde se najbolje osećamo, a to je svakako u krugu porodice. Akcenat celog događaja je na najmlađima, na deci, zato imamo mnogo sadržaja za decu, prestavu za decu, mnoštvo animatora, likovnu koloniju. Ovoga puta imamo jednu novu dimenziju, to je humanitarni rad, imamo jedan humanitarni ručak gde ćemo prikupljati sredstva za našu sugrađanku Natašu Nedić da joj pomognemo da se izbori sa opakom bolešću.”

Bitno je da porodica pokaže i humanost, te se na manifestaciji skupljao novac i za lečenje Nataše Nedić. Organizovana je i mala likovna kolonija.

U porti kod crkve u Maloj Bosni, u okviru obeležavanja Dana porodice izvedena je predstava „Mala Crvenkapa” Pozorišta „Mali bulevar” iz Beograda.

Porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za odrastanje pa se kaže da „porodica omogućava deci korene i krila“. U okviru današnjeg programa, decu, kao naše najveće blago, zabavljali su animatori.

Kao osnovna ćelija društva, porodica treba da bude osnažena sa svakog aspekta jer je zdrava porodica jedan od glavnih uslova za stvaranje zdravog pojedinca ali i zdravog društva. Porodica bi trebalo da predstavlja stabilnu socijalnu zajednicu u okviru koje, među njenim članovima, vlada poštovanje, međusobno uvažavanje, podela odgovornosti, poverenje i ljubav.

Da porodica treba da bude zdrava i predstavlja sinonim za dobro druženje pokazala je i današnja manifestacija Dan porodice u Maloj Bosni. 

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133