Vesti

Rekonstruisan Crveni put u Grgurevcima

Grgurevci – Završena je rekonstrukcija puta u selu Grgurevci, koji lokalni stanovnici nazivaju Ženski, odnosno Crveni put. 

Crveni put u Grgurevcima završen je asfaltiranjem drugog dela Fruškogorske ulice. Radovi su tekli predviđenom dinamikom, ostalo je još da se narednih dana postave bankine i iscrta horizontalna signalizacija.

Petar Samardžić zamenik gradonačelnice obišao je  završetak radova na asflatiranju deonice puta od „Lovačkog doma” do Popovog čota i rekao: „Radovi na asfaltiranju puta ovde u Fruškogorskoj ulici u Grgurevcima od Lovačkog doma do Popovog čota su završeni, ostalo je još par sitnica. Želeo bih da pohvalim izvođača radova beogradsku firmu Baumaster i podizvođača Sremput iz Rume, koji su zaista efikasno, kvalitetno i u rekordnom roku završili posao ispunivši sve projektne zadatke od pripremnih i zemljanih radova, do odvodnjavanja i postavljanja kolovozne konstrukcije. To je naravno konstatovao i potvrdio i naš nadzorni organ. Značaj izgradnje ovog puta je višestruk, pre svega otvaraju se novi putni pravci preko Fruškogorja, ne samo za Grgurevčane, nego za sve Mitrovčane. Kako meštani Grgurevaca vole da kažu, sada se u Grgurevce ne samo dolazi, nego se kroz Grgurevce i prolazi. Lovci koji su se sa nama danas ovde okupili, dobili su jednu novu funkcionalnu saobraćajnicu prilazni pristupni put do Lovačkog doma, gde se okupljaju i obavljaju svoje aktivnosti. Otvaraju se mogućnosti za razvoj vikend naselja u ovom kraju gde je priroda zaista prelepa, takođe otvaraju se mogućnosti za unapređenje ruralnog razvoja, generalno, a posebno za razvoj turizma za šta ovo područje Fruškogorja ima ogroman potencijal.”

Ukupna vrednost radova je 20 miliona dinara, a finansiralo ih je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Obuhvatilo je pripremne,  zemljane radove, kolovoznu konstrukciju i odvodnjavanje, odnosno izradu betonskih propusta i čišćenje postojećih jarkova.

Ilija Branković član lovačkog društva Soko iz Grgurevaca zahvalio se na investiciji: „Neizmernu zahvalnost dugujemo Gradu Sremska Mitrovica, našem Nedimoviću za ovaj postignuti rezultat, za asfalt koji je sad spojio nas sa svetom. Kao član Lovačkog društva Soko iz Grgurevaca, mogu da kažem da smo već 20 godina imali velikih problema, tim putem nismo mogli prilaziti Lovačkom domu kako treba, sad smo spojeni ne samo sa Lovačkim domom, nego i sa ostalim delom sveta, Beočinom, Novim Sadom itd. Ovo je bila koliba do današnjeg dana, faktički sad smo dobili vodu, dobili smo asfalt, još jedanput neizmerna zahvalnost svima koji su pogurali ovu našu Mesnu zajednicu i lovačku organizaciju.”

Za meštane ovog fruškogorskog sela asfaltiranje ove deonice puta ima višestruk značaj. Posebno su zadovoljni članovi Lovačkog društva „Soko”, koji put koriste gotovo svakodnevno. Selo je sad bolje povezano sa Vrdnikom, Beočinom, Novim Sadom i severnim delom Vojvodine. 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042