Vesti

Potpisan ugovor za novu fiskulturnu salu u Mačvanskoj Mitrovici

Mačvanka Mitrovica – Osnovna škola „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, posle nove školske zgrade, dobija i novu salu za fizičko. Ugovor za izgradnju fiskulturne sale koju će moći da koriste đaci ali i svi meštani Severne Mačve, potpisala je Svetlana Milovanović gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica sa izvođačem radova.

Svečanom potpisivanju ugovora za još jedan kapitalni gradski projekat, pored gradonačelnice Svetlane Milovanović, prisustvovali su Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, izvođač radova Mladen Milinković, vlasnik „Milinković Company”, Miloš Kovač, predsednik MZ „Mačvanska Mitrovica” i Slađan Papić, direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica.

Gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović rekla je nešto više o ovom kapitalnom ulaganju: „Imamo jednu zaista lepu vest, lep projekat, velik, a to je sala u Mačvanskoj Mitrovici, u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod”. Ovo nije samo sala za fizičko, pre bismo je nazvali halom, s obzirom šta sve sadrži od pratećih prostorija, po najmodernijim standardima, a više će o tome govoriti izvođači. Danas smo potpisali ugovor, radovi mogu početi sa novom školskom godinom, a rok za završetak radova je 400 dana. Ova sala ili hala služi nama za ponos, prvo zato što će učenici i nastavnici škole imati mnogo bolje uslove za rad, drugo unapredićemo nastavu fizičkog vaspitanja, a od nje će benefit imati i stanovnici Mačvanske Mitrovice, odnosno Severne Mačve. Mi ćemo sada zaokružiti ovu celinu, podsećanja radi, nova škola koja je ovde izgrađena već funkcioniše i kada se sala uradi to će biti lep kompleks. Ugovorom je predviđeno da se izgradi 2200 kvadratnih metara, od toga je sala 1000 kvadratnih metara, ostalo su prateće prostorije. Vrednost ovog objekta je oko 430 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i iz Grada.”

Kako je još dodala gradonačelnica Milovanović, veliko joj je zadovoljstvo što može da najavi da će radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici početi vrlo brzo, prvog septembra.

Izvođač radova je „Milinković Company”, vlasnik Mladen Milinković, objašnjava detaljnije kako će izgledati sala: „Zahvalio bih se na ovako lepom prijemu i ovakvom danu, i što ćemo na neki način pomoći u razvoju škole, sporta i obrazovanja. Uvidom u projektnu dokumentaciju videli smo da je objekat bruto površine preko 2200 kvadrata, na tri nivoa. Ova sportska hala neće biti samo školska, nego će svojim gabritima služiti svim zatvorenim dvoranskim sportovima, rukometu, malom fudbalu, kao i ostalim sportovima i koristiće se i van nastave. Ima veliki broj sedišta, oko 250, objekat je potpuno u skladu sa Zakonom o osobama sa posebnim potrebama, tako da će ovaj objekat imati svoje svlačionice za osobe sa posebnim potrebama, mokre čvorove i pristup tribinama. Objekat je opremljen svim pratećim prostorijama, postoji velika trpezarija i kuhinja, koja će služiti za školu i vrtić, na galeriji će biti multimedijalna sala, kao i produženi boravak za decu. Predviđena je moderna termotehnička oprema. Izgradiće se i pristupni put, požarni put, uradiće se spoljašnje dvorište, kanalizacija, hidrantska mreža, osvetljenje i sva prateća infrastruktura.”

Buduća sala koristiće se za razne manifestacije i dešavanja, jer će u njoj veoma lako i jednostavno moći da se montira bina. Kako će celokupan objekat biti nezavisan od nastavno-administrativnog dela škole, moći će da bude na raspolaganju i građanstvu. Projektom je predviđena i izgradnja sanitarnih čvorova za posetioce, parterno uređenje, kao i parking ispred objekta. Izgradnja sale i svih projektom predviđenih prostorija, kako kažu nadležni, predstavljaće jedan od najvećih projekata na teritoriji Grada u narednom periodu.

Slađan Papić, direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica veoma je zadovoljan projektom: „Ovo je jedna lepa vest, radosna vest za učenike i nastavnike koji će dobiti lepu, novu savremenu fiskulturnu salu, za sve meštane ovih šest naseljenih mesta ovog dela Mačve i sedmog mesta Mačvanske Mitrovice gde je centralna škola. Možemo se intenzivno baviti sportom i razivajti sve sportske grane jer su malo bile u zaostatku. Poboljšaće se zdravlje učenika i njihove psorosbnosti, nadam se da će se završiti što pre, za nekih 400 dana kako se kaže i da ćemo svi uživati u toj sali.”

Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a u narednoj fazi planirano je opremanje i parterno uređenje. Po završetku svih radova, Mačvani će dobiti jedan objekat na kojem će im mnogi pozavideti.

„Na zadovoljstvo meštana kako Mačvanske Mitrovice tako i okolnih sela, završava se projekat izgradnje nove škole, izgradnjom fiskulturne sale. To će biti multifunkcionalna sala, koja će se pored nastave koristiti i za razvijanje raznih sekcija, to je problem koji je tištio sve, za sve sekcije osim fudbala moralo se ići u Sremsku Mitrovicu. Omogućavamo deci da se bave sportom koji vole, sve je to ono što je nedostajalo. Drago mi je, kad se ova sala završi, a možemo reći da se čekalo od 1963. kad je izgrađena škola kao privremena zgrada, imaćemo najsavremeniji objekat. Zahvalan sam Gradu i svim rukovodiocima Grada koji su prepoznali potrebu žitelja Severne Mačve. Nova škola je završena 2018. godine, a izmenili smo prvobitan projekat za fiskulturnu salu kako bismo dobili velelepan objekat koji mogu svi da koriste,” rekao je Miloš Kovač, predsednik MZ „Mačvanska Mitrovica”.

Multifunkcionalna sala je nešto što je, prema njegovim rečima, nedostajalo ovom delu Mačve koji pripada Gradu Sremska Mitrovica. OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici pohađa 688 đaka. Ova kapitalna investicija realizovaće se uz pomoć Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine kao i grad. Ovaj projekat koštaće 430 miliona dinara.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142