Vesti

Nastavak rekonstrukcije Devojačkog puta u Grgurevcima prema Popovom čotu

Grgurevci – Radovi su nastavljeni na Devojačkom putu, kod mesta Grgurevci prema Popovom čotu, pošto je prošle godine obnovljen deo prema Manđelosu. Grad Sremska Mitrovica zajedno sa republičkim i pokrajinskim institucijama nastavlja da ulaže u putnu infrastrukturu na našoj teritoriji, posebno u ruralnim sredinama.

Radove su obišli Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i saradnici, u prisustvu Duška Krstića predsednika Saveta Mesne zajednice „Grgurevci” i meštana. Prema rečima zamenika Samardžića, zahvaljujući Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede i potpredsedniku Vlade Republike Srbije, u obnovu ruralne putne infrastrukture uloženo je preko pola milijarde dinara sa drugih nivoa vlasti.

„Pre nekoliko dana započeli su radovi na asfaltiranju drugog dela ulice koju meštani ovde nazivaju Ženski ili Crveni put. Dužina ove deonice od Lovačkog doma do Popovog čota je kilometar i po, radiće se asfalt širine tri metra sa bankinama sa obe strane puta. Ukupna vrednost radova je 20 miliona dinara, a finansira ih Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. U te radove su uključeni pre svega pripremni radovi koji su sada u toku i koji podrazumevaju uklanjanje panjeva, korenja, sečenje rastinja i šiblja duž trase, zatim zemljane radove, kolovoznu konstrukciju i odvodnjavanje, odnosno izradu betonskih propusta i čišćenje postojećeg jarka. Ogromnu zahvalnost za ove radove dugujemo Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede i potpredsedniku Vlade Republike Srbije, zahvaljujući kojem smo poslednjih nekoliko godina sa republičkog nivoa obezbedili ulaganja od preko pola milijarde dinara u obnovu ruralne putne infrastrukture na teritoriji Grada Sremska Mitrovica jer je od krucijalnog značaja ulaganje u seoske puteve i ulaganje u opstanak sela i ostanak ljudi na selu. Ovde, sada se Grgurevčanima otvaraju novi pravci i kraćuje putovanje prema Vrdniku, prema Beočinu, prema Novom Sadu koji je odavde preko Letenke udaljen svega nekih 30 km. Putni pravci se otvaraju ne samo Grgurevčanima, nego celokupnom stanovništvo Grada Sremska Mitrovica, otvaraju se novi putni pravci prema Severnom delu Vojvodine preko područja fruškogorja. Rok za završetak radova je 60 dana, a izvođač je beogradska firma „Baumaster” sa podizvođačem „Sremput” Ruma,” rekao je Samardžić.

Krajem prošle godine asfaltiran je deo puta u Fruškogorskoj ulici u Grgurevcima u dužini od 2 km, da bi pre nekoliko dana započeli radovi na asfaltiranju drugog dela ulice, pošto je završena rekonstrukcija Devojačkog puta ka Crvenom čotu, sada se radi druga deonica, u pravcu prema Popovom čotu.

Duško Krstić predsednik Mesne zajednice „Grgurevci” zahvalio se u ime meštana: „Zahvalio bih se Ministarstvu poljoprivrede i Branislavu Nedimoviću što smo konačno dobili put koji spaja Grgurevce sa ostalim mestima. Konačno u Grgurevce više neće morati da se dođe, moći će i da se prođe. Značaj ovog puta je veliki, ogroman za naše selo, kao predsednik Mesne zajednice sanjam da će ovo jednog dana biti turistički potencijal visokih vrednosti i opet, još jednom iskazujem zahvalnost Branislavu Nedimoviću i Ministarstvu poljoprivrede na ovoj deonici puta koja se završava.”

Na ovaj način nastavljaju se dalje ulaganja Grada Sremska Mitrovica zajedno sa republičkim i pokrajinskim institucijama u putnu infrastrukturu na našoj teritoriji.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042