Vesti

Kako do Uverenja o prosečnim primanjima po članovima domaćinstva

Sremska Mitrovica – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svake godine raspisuje konkurse za prijem učenika i studenata u domove, ali i za dodelu učeničkih i studentskih kredita i stipendija (uslove, neophodnu dokumentaciji i rokove za podnošenje dokumentacije detaljnije možete videti na sajtu resornog Ministarstva).

Jedan od potrebnih dokumenata za apliciranje za učenički, odnosno studentski dom, stipendiju, ili kredit, jeste Uverenje o prosečnim primanjima po članu domaćinstva, koje izdaje Gradska uprava za obrazovanje.

Kako bi se uverenje moglo izdati neophodno je pribaviti sledeću dokumentaciju:

1.  Zahtev za izdavanje uverenja;

2. Izjava o zajedničkom domaćinstvu sa članovima domaćinstva (njihovom srodstvu, zanimanju, odnosno statusu, potvrđenu od strane dva svedoka i overenu kod javnog beležnika-notara);

3. Prosek primanja za period januar-jun tekuće godine za zaposlena lica;

4. Prosek penzije za period januar-jun tekuće godine  za penzionere;

5. Potvrda iz NSZ za nezaposlena lica (ukoliko lica nisu na evidenciji NSZ, neohodno je overiti izjavu  da su nezaposleni, potvrđenu od strane dva svedoka kod javnog beležnika-notara-ova izjava može biti sadržana u Izjavi o zajedničkom domaćinstvu sa članovima domaćinstva);

6. Uverenje iz Poreske uprave o ostvarenim prihodima za sve članove domaćinstva;

7. Očitana lična karta roditelja, odnosno podnosioca zahteva.

Pored navedenog, neophodan dokument je i Uverenje o imovnom stanju iz Službe za katastar nepokretnosti za sve članove domaćinstva, koje državni organ pribavlja po službenoj dužnosti.

Navedenu dokumentaciju, stranke predaju na uslužnom šalteru   u zgradi Opštine, nakon čega se predmet obrađuje. Po urađenom uverenju, o čemu će stranku pozivom obavestiti  službenik  Gradske uprave za obrazovanje, isto se preuzima na šalteru na kome se zahtev predao.

Zahtev za izdavanje uverenja i Izjavu o zajedničkom domaćinstvu sa članovima porodice se mogu preuzeti  na zvaničnom sajtu Opštine, ili lično, na uslužnom šalteru.

Prijem zahteva na šalteru se vrši svakog radnog dana, u vremenu od 7:30 do 14 sati.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988