Vesti

Uređenje urbanog džepa – parka i dečjeg igrališta u centru grada

Sremska Mitrovica – Danas su u svetu, pa i kod nas, sve popularniji tzv. Urbani džepovi. To je gradski prostor malih dimenzija sa velikom upotrebnom, socijalnom i ekološkom vrednošću. Upravo takav prostor se nalazi kod poslovne zgrade JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica i radovi na njegovom uređenju su u završnoj fazi. Prostor je obogaćen sadnicama, muralom, stazama i obnovljenom mobilijaru za najmlađe.

Grad Sremska Mitrovica od početka godine realizuje projekat koji podrazumeva upravu uređenja parkova i dečjih igrališta.

„Urbani džepovi, parkovi i dečja igrališta znače unapređenje kvaliteta života gradskog stanovništva, podizanje nivoa svesti stanovništva o njihovoj ulozi u očuvanju i unapređenju životne sredine i aktivacija lokalne zajednice na rešavanju pitanja životne sredine. Sve smo to spojili prilikom uređenja ovog prostora jer smo želeli da učinimo nešto korisno za našu zajednicu i da se ponašamo odgovorno. Radimo na tome da građanima, a posebno najmlađima koji u velikom broju posećuju ovaj park, uredimo ovaj prostor. Moram da pomenem i zaposlene u JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica jer su podržali ovaj projekat i bili od velike pomoći”, rekao je Vladimir Pavlović predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Cilj ovakvih projekata je i što veće uključivanje stanovništva kako bi se ono edukovalo o značaju njihovog neposrednog životnog okruženja i mogućnostima koje ono pruža. Tako se izrodila saradnja Kancelarijom za mlade i volonterima. Zajednički su radili na poslednjoj fazi uređenja.  

Kancelarija za mlade je na mnogo projekata bila saradnik a njeni volonteri su mnogo puta do sada zadužili svoje sugrađane.

„Uvek se rado odazivamo na ovakve akcije i pratimo na ovaj način aktivnosti i planove Grada. Ono što se kontinualno trudimo jeste da stalno animiramo nove mlade ljude da postanu volonteri i drago mi je što danas imamo i dva nova momka koji su nam se priključili”, rekla je Biljana Matić koordinator Kancelarije za mlade Grada Sremska Mitrovica.

Zajedničke inicijative su uvek važne. Ovaj park je primer da saradnjom između lokalne uprave i garađana, i adekvatnim uređenjem ovakvih prostora, može da se značajno unapredi ekološki, sociološki i ekonomski okvir života gradskog stanovništva. Na nama je samo da ga čuvamo i uživamo.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914