Vesti

Prijava za popisivače još do 5. avgusta

Sremska Mitrovica – Javni poziv za prijavljivanje popisivača stanovništva, domaćinstava i stanova za 2022. godinu dostupan je još do 5. avgusta i na njega imaju pravo da se prijave sva lica. Otvorena je mogućnost za zaradu i sticanje radnog iskustva.

Predsednik Popisne komisije za Grad Sremsku Mitrovicu i načelnik Gradske uprave za opšte i spoljne poslove Uroš Veselinović, pozovao je sve naše sugrađane da se jave na konkurs koji je trenutno u toku. Na osnovu Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine, Republički zavod za statistiku objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače.

„Prevashodno akcenat je na nezaposlenim licima, da im se da prilika da steknu radno iskustvo ali se mogu javiti i redovno zaposleni. Našem gradu potrebno je 145 popisivača, sva zainteresovana lica mogu se prijaviti onlajn na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. Aplikacija je  jednostavna, ostavljaju se osnovni podaci, podaci o stručnoj spremi, radnom iskustvu, učestvovanju u prethodnim popisima, to je jedan deo koji će se bodovati, a drugu deo za bodovanje je testiranje osnovnog rada na računaru. Tokom popisa 2011. godine koristili su se obrasci za popunjavanje, a sada se sve radi preko aplikacije i naši popsivači će dobiti laptove koje nositi na teren. Predviđeno je da budu angažovani od 23. septembra, napomenuo bih za sva lica koja imaju prijave na umu, da će početkom septembra biti organizovana obuka za njih u trajanju od 5 dana u intervalu od 9 do 17 časova. Obuka će biti u Gradskoj kući i na drugim punktovima koji će se kasnje formirati. Zamolio bih naše stanovništvo da omogući popisivačima da se uradi popis, svi će imati legitimacije, cilj je isključivo statistički, nema nikakvih drugih podataka. Naknada je 82 dinara po domaćinstvu, a koliko će dobiti zavisi od njihovog rada na terenu, ali po nekom proračunu mogu da ostvare naknadu između 40.000 i 60.000 dinara, biće plaćen putni trošak i mobilni telefon,“ rekao je načelnik Uroš Veselinović i predsednik Gradske popisne komisije.

Izabrani su već instruktori za obuku kojih ima 24 za našu teritoriju i oni imaju obuku do prvog do petog, prema Veselinovićevim rečima, svako će dobiti sedam popisivača, biće njihov mentor i pomagati im i oni imaju mogućnost da zarade isto tako od 40.000 do 60.000 dinara. Popis zvanično počinje od 1. oktobra, tada će popisivači izaći na teren i trajaće do 31. oktobra, u više popisivačkih krugova.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042