Vesti

Poziv mladićima i devojkama na dobrovoljno služenje vojnog roka

Sremska Mitrovica – Centar Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica za lokalnu samoupravu pozvao je mladiće i devojke da se prijave da dobrovoljno služe vojni rok. To im daje mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, kao i da zarade.

Poziv mladićima i devojkama, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, uputio je major Miroslav Blagojević načelnik Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica za lokalnu samoupravu koji svojom nadležnošću obuhvata čitavu teritoriju Sremskog upravnog okruga. Zainteresovani mogu da se prijave da dobrovoljno služe šestomesečni vojni rok sa oružjem za septembarski uputni rok, a prijave traju do 31. avgusta.

„Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, primaće i mesečnu platu u iznosu od oko 38.000 dinara. Zakoni naše zemlje predviđaju služenje vojnog roka na dobrovoljnoj osnovi, dve do 2011. godine, vojska je bila obavezna za sve punoletne građane. Cilj ove promocije jeste da se zainteresovani upoznaju sa svim pogodnostima koja vojska nudi. Vojniku se, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća. Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja,” rekao je major Miroslav Blagojević načelnik Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica.

Medijska promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka kako bi se zainteresovani bolje upoznali sa pogodnostima koje vojska nudi, kao i o zasnivanju radnog odnosa u Vojsci Srbije, održana je na Gradskoj plaži. Pored predstavnika Ministarstva odbrane, prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnice Grada Sremska Mitrovica, Bogdan Kuzmić.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centru Ministarstva odbrane – nekadašnjem vojnom odseku.

Ovom prilikom major Miroslav Blagojević naglasio je da je pre prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka, jedan od uslova da se kandidat kao i svi državljani Republike Srbije muškog pola uvedu u vojnu evidenciju u godini kada pune osamnaest godina. U je toku upis u vojnu evidenciju po opštem pozivu regruta rođenih 2004. godine i starijih godišta što je zakonska obaveza svih dečaka koji pune ili su napunili 18 godina. Uvođenje u vojnu evidenciju se radi lično u kancelarijama Ministarstva odbrane.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998