Vesti

Nov deo toplovoda i rekonstrukcija šest podstanica u Kamenjaru

Sremska Mitrovica – Nov deo toplovodne mreže dobijaju stanovnici naselja Kamenjar, a ceo sistem grejanja biće poboljšan i rekonstrukcijom primarnih podstanica u šest stambenih zgrada. Ukupna vrednost radova iznosi oko devet miliona dinara i sva sredstva obezbedilo je Javno preduzeće „Toplifikacija”.

U toku su radovi na zameni dotrajale toplovodne mreže u naselju Marko Peričin Kamenjar u prvom dvorištu. Biće promenjeno 250 metara trase što je oko 500 metara cevi, takođe biće izvršena i rekonstrukcija primarnih podstanica u šest stambenih zgrada.

Slavko Sladojević direktor JP „Toplifikacija” rekao je obišavši radove: „Nadamo se da ćemo sve završiti za 15 do 20 dana. Mašinske radove izvodi firma „Petro Mont” iz Novog Sada, vrednost tih radova je negde oko osam miliona dinara, a radove na toplotnim podstanicama izvršila je firma „Eko-term” iz Sremske Mitrovice i vrednost radova je milion i 200.000 dinara. Ukupna vrednost svih radova iznosi oko devet miliona i 200.000 dinara. Sva sredstva za ove radove obezbedila je „Toplifikacija”. Ovo je već dotrajao toplovod imali smo već dosta curenja, ovako ćemo povećati energetsku efikasnost, smanjiti curenje, biće sigurnije snadbevanje energijom. Snadbeva se ok 8000 kvadrata, odnosno oko 180 korisnika.”

Radovi u Preškolskoj ustanovi „Pčelica” u Objektu „Leptirić” koji se nalazi u Orlovom naselju, prema njegovim rečima, privode se kraju kao i radovi kod Modne kuće gde je problem stvarala podzemna instalacija za koju nisu postojali nacrti. Planiraju da do 15. avgusta sve radove završe i počnu drugu fazu remonta, kako bi sve bilo spremno za 15. septembar i za nastupajuću grejnu sezonu.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124