Vesti

KLINCI NAJLEPŠE PROVODE RASPUST: Evo zašto sve više mališana ide na plivanje

Sremska Mitrovica – Ne postoji lepše doba za najmlađe od letnjeg raspusta, ali roditelji i stručnjaci kažu kako je ipak važno da imaju neku aktivnost tokom leta.

Zato u Sremskoj Mitrovici postoji besplatna gradska školica sporta, koja radi tokom cele godine, ali je pogotovo aktivna u letnjem periodu. Treninge održavaju na Gradskoj plaži, igralištima i terenima, u prirodi i na Gradskom bazenu „Pinki”. Posetili smo mališane i njihove trenere na Gradskom bazenu i videli da zaista uživaju.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

„Trudimo se da svaki naš čas bude pun osmeha i zadovoljstva na njihovom licu, jer jedino tako smatramo da je čas bio uspešno realizovan. Plivanje je jedan od najzdravijih sportova kako za telesni, tako i mentalni razvoj deteta. Uglavnom tri ili četiri puta nedeljno ovde na bazenu. Svakodnevno nam dolaze nova deca, priključuju se kako plivači, tako i neplivači. Tu je tim stručnjaka Sportskog saveza grada da ovim mališanima plivanje približi na što lepši način. Treninge uglavnom organizujemo u jutarnjim terminima, tako da je to jedan od razloga da malo ranije legnu, ranije i ustanu. Lepo im počne dan”, kaže za Sremska Mitrovica živi Angelina Anojčić Vuković, stručna saradnica Sportskog saveza grada.

Inače, na teritoriji Grada Sremska Mitrovica skoro 60 posto osnovnoškolske dece se bave sportom, a kroz besplatnu školicu sporta koju organizuje Grad sa svojim Sportskim savezom, taj procenat samo raste. Takođe, Grad vodi računa o sportskoj infrastrukturi, što je značajno kako za ove male rekreativce, tako i za profesionalne sportiste.

„Imamo sjajne uslove za rad. Imamo veliki i mali bazen, uređenu plažu, a sledeći trening ćemo imati na igralištu „Partizan” koje je obnovljeno, teren je funkcionalan i sve što zamislimo možemo na njemu i da ostvarimo. Nakon toga smo na plaži, svaki put nešto novo. Raspust maksimalno koristimo za sport i razonodu, radimo i pre i posle podne, a pozivam sve zainteresovane roditelje i decu da nam se priključe”, dodaje Angelina za Sremska Mitrovica živi.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

28maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7685117.1199117.4713