Vesti

Gradi se nov most preko Bogaza

Mačvanska Mitrovica – Gradi se nov most preko kanala Bogaz u Mačvanskoj Mitrovici što će rešiti višedecenijski problem Mačvana. Radove na izgradnji mosta obišli su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i Tomislav Janković, narodni poslanik i član Saveta mesne zajednice.

Radovi na izgradnji novog mosta preko kanala Bogaz su u toku, počeli su sredinom juna ove godine i finansira ih Vlada Republike Srbije preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije”. Planirano je da nov most bude znatno veći i duži od starog, imaće dve kolovozne trake i dve pešačke staze.

Prema rečima Tomislava Jankovića, narodnog poslanika i člana Saveta Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica” most je značajan za žitelje Mačvanske Mitrovice, Salaša Noćajskog ali i za sve koji koriste ovaj putni pravac. Kako je rekao: „Sa druge strane kanala se nalazi naselje Lopatovac gde veliki broj naših sugrađana ima svoje njive i obradive površine kao i mesno groblje. Projekat je plod saradnje između Grada Sremske Mitrovice i republičke Vlade, iskoristiću ovu priliku da se zahvalim i ministru Branislavu Nedimoviću koji je zaista puno pomogao da se ovaj projekat ubrza i da građani i stanovnici Severne Mačve dobiju ovaj most na Bogazu.”

Most će biti dužine preko 28 metara sa dve kolovnozne trake po tri metra kao i dve pešačke od 1,5 metara, ukupno preko 9 metara širine. Vrednost ovih radova je preko 80 miliona dinara, a poslanik Janković sredinom septembra očekuje završetak radova.

„Most je dokaz da u ovim momentima svetske krize Srbija vodi računa o svim građanima, pored činjenice da danas gradimo 10 auto-puteva, obilaznicu oko Beograda, nastavljamo radove na koridoru kroz Frušku goru, mostu preko Save kod Šapca, gradimo brzu saobraćajnicu od Šapca prema Loznici, završavamo auto-put Kuzmin – Sremska Rača, radimo Moravski koridor, nastavljamo auto-put Miloš Veliki, radimo auto-put Niš – Pločnik, započinjemo auto-put Beograd – Zrenjanin, Novi Sad i mnoge druge projekte, danas država Srbija ima snage i mogućnosti da vodi računa o građanima Sremske Mitrovice, Mačvanske Mitrovice, Salaša i do ulaže dodatna sredstva da se izgradi ovakav jedan objekat vrlo značajan.Ovo je dokaz da državu Srbiju, republičku Vladu, naš Grad i našu mesnu zajednicu vode ozbiljni, odgovorni ljudi koji kad nešto obećaju oni toi  ispune. Mi smo u više navrata ovde pokušavali da rešimo je problem ali sama situacija sa kovidom i dešavanja u Ukrajini koja su dodatno opteretila budžet kako Grada, tako i Republike su nešto pomerili izgradnju ovog mosta ali evo napokon ona je krenula. Tokom septembra očekujemo da se radovi završe i da most bude predat na upotrebu,” istakao je Janković.

Ovaj most će spajati naselje Lopatovac i ostatak Mačvanske Mitrovice, radovi se trenutno odvijaju u nastavku ulice Lale Stankovića. Postojeći most je napravljen još sedamdestih godina prošlog veka pontonskog mosta kao privremeno rešenje, a usled oštećenja zatvoren je za saobraćaj motornih vozila od septembra 2016. godine. Stari most, neće biti uklonjen ni kada novi bude izgrađen, i dalje će njega mogu moći da se kreću biciklisti i pešaci.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998