Vesti

Grad podržava mlade talente

Sremska Mitrovica – Programeri iz Sremske Mitrovice, Stefan Jovanović, Vukašin Bogdanović i Igor Kandić, osvojili su treće mesto na prestižnom takmičenju „Ubisoft Game Jam”, koje se održalo 2. jula u Francuskom institutu u Beogradu.

Takmičenje je organizovala kanadska kompanija „Ubisoft”, izdavačka kuća za video igre, a takmičari su imali zadatak da za 24 časa na zadatu temu naprave prototip vido igre.

Zbog visokog plasmana, kao i uspeha koje postižu na studijama, gradonačelnica Svetlana Milovanović i predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović, upriličili su prijem za ove vredne i ambiciozne Mitrovčane.

Stefan Jovanović student je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Vukašin Bogdanović studira na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a Igor Kandić je student na Matematičkom fakultetu u Beogradu. Njih trojica su na smerovima u oblasti informacionih tehnologijai upravo su završili drugu godinu studija, a inače pohađali su Mitrovačku gimnaziju, računarski smer.

Prilikom razgovora sa gradonačelnicom i predsednikom Skupštine grada rekli su da žele da se po završetku studija vrate u Sremsku Mitrovicu i započnu posao u oblasti programiranja, jer, kako su istakli, Mitrovicu vide kao grad za svoj poslovni razvoj, ali im je cilj da se i Mitrovica dalje razvija kroz upotrebu informacionih tehnologija.

Primerak video igre koju su napravili poklonili su gradonačelnici, a bilo je reči o daljoj saradnji, posebno zbog inovativnih ideja koje su predočili.

Gradonačelnica Milovanović i predsednik Skupštine Pavlović uručili su im knjigu o gradu i novčanu nagradu, a lokalna samouprava će im, pored stipendija koje dobijaju od Grada, u narednom periodu pružiti podršku kako na studijama, tako i na budućim takmičenjima.

Najava događaja

11avgCelodnevni dogadjaj14Punoletstvo „Srem Folk Festa” ovog avgusta na Žitnom trgu

11avgCelodnevni dogadjaj20Prezentacija narodne nošnje u okviru „Srem Folk Festa”

27avg18:0023:59Memoriši datum 27. Avgust - Vinski park '22

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9696117.3216117.6736