Vesti

Divne avanture za preko 200 učesnika „Kids survivora”

Sremska Mitrovica – Više od 200 mališana učestvovalo je u „Kids Survivoru”, protekle subote na Gradskoj plaži. Takmičenja, avanture i zabava održani su u sklopu Manifestacije Leto na Savi.

Dečaci i devojčice uzrasta od 6 do 10 godina takmičili su se na specijalno osmišljenim spravama i zahtevnom poligonu na pesku i u vodi. Cilj i ovog letnjeg programa je da se što više dece uključi u sport.

Maša Kuprešanin, cross-fit trener i učesnica ovogodišnjeg rijaliti tamičenja  „Survivor” predstavila je deci poligone, družila se sa mališanima i na kraju im uručila diplome. „Veoma sam zadovoljna što sam ponovo u Sremskoj Mitrovici, ovo je grad sa dušom i oduševljena sam brojem učesnika. Deca su željna takmičenja, nadmetanja, druženja i zato su ovakve i slične manifestacije jako bitne. Mališane treba da usmeravamo na sport, što je svakako i jedan od ciljeva ove manifestacije,” rekla je Maša Kuprešanin.

Ovo neobično takmičenje koje je okupilo velik broj učesnika mlađeg uzrasta održano je u organizaciji Gradske uprave za kulturu i sport i Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica. Podršku svim programima daju Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, i ostale gradske ustanove kulture i sporta.

Kako je rekao Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica: „Cilj manifestacije „Kids Survivor”, jeste pre svega animacija dece da se bave sportom, a opredelili smo se za jednu ovakvu trku zato što je to nešto novo, drugačije i nikada do sada nije organizovano u Sremskoj Mitrovici. Po odzivu dece, ali i komentarima roditelja shvatamo da smo pogodili pravo u metu i vrlo sam zadovoljan zbog toga. Sekretar je najavio da će i narednog vikenda program na Gradskoj plaži takođe biti bogat – turnir u odbojci na pesku, basket 3×3, kuvanje kotlića i sve u znaku prikupljanja humanitarne pomoći za lečenje Mitrovčanke Nataše Nedić.”

Grad Sremska Mitrovica svakog vikenda tokom meseca jula organizuje progame čiji su šarenoliki sadržaji namenjeni našim najmlađim sugrađanima. Tako će biti i narednog vikenda kada nas očekuju sportski programi.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142