Vesti

Usvojena Odluka o završnom računu budžeta grada za 2021. godinu

Sremska Mitrovica – Na 22. sednici Skupštine grada usvojena je Odluka o završnom računu budžeta grada Sremska Mitrovica za 2021. godinu.

Po rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, usvajanjem ove Odluke utvrđen je suficit u iznosu od 103.307.000 dinara, što ukazuje na racionalno raspolaganje i potrošnju budžetskih sredstava i ostvarene uštede u realizaciji budžeta, najviše zahvaljujući odlično i ekonomično sprovedenim postupcima javnih nabavki.

Konsolidovani prihodi i primanja ostvareni su na nivou od 91,43% od planiranih, sa najvećim učešćem u strukturi prihoda na zarade, gotovo polovina ukupnog prihoda budžeta grada.

Na rashodnoj strani izdaci su realizovani na nivou od 88,51% od planiranih, što ukazuje, kako je istakao Samardžić, na odlično i ekonomično poslovanje, planiranje i programiranje i odličnu realizaciju budžeta.

Samardžić je pohvalio Gradsku upravu za budžet i lokalni ekonomski razvoj, koja je sastavila završni račun, kao i ostale Gradske uprave koje su prethodne godine ekonomično i domaćinski poslovale, sa ekonomske tačke gledišta, uz ostvarenje svih planom zacrtanih aktivnosti. On je dodao da je na konsolidovani finansijski izveštaj završnog računa budžeta grada za 2021. godinu, eksterna revizija dala mišljenje sa rezervom. Rezerva je data iz razloga što radove na OŠ „Jovan Popović“ treba preneti iz pripreme u upotrebu i dopuniti podatke na osnovnim sredstvima vezanim za katastarsku parcelu, odnosno površine objekata i zemljišta. To je trenutno u toku, a evidenciju i pripremu vodi Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Iz svega navedenog, Samardžić je zaključio da završni račun budžeta Grada za 2021. godinu može da se oceni odličnom ocenom.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8527117.2043117.5559