Vesti

Rekonstrukcija i proširenje mreže toplovodne mreže „Toplifikacije”

Sremska Mitrovica – U toku su radovi na rekonstrukciji toplovoda JKP „Toplifikacija” u Naselju Orao u Sremskoj Mitrovici i proširenje kapaciteta mreže zbog nove OŠ „Jovan Popović”. Radi se automatizacija 20 podstanica tokom leta, kako bi novu grejnu sezonu dočekali spremni.

JKP „Toplifikacija” Sremska Mitrovica  tokom letnje sezone, kad nema grejanja radi na obnovi mreže, zameni dotrajali cevi i proširenju trase grejanja. Radovi u Orlovom naselju počeli su 16. maja, trenutno se radi zamena dela toplovoda koji je dotrajao. Dužina trase koja će biti zamenjena ove godine u tom naselju je oko 210 metara.

Slavko Sladojević direktor Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija” rekao je: „Radove izvodi firma iz Novog Sada i nadamo se da ćemo s radovima završiti do 20. juna, da bi posle toga prešli na druge poslove na drugim lokacijama. Vrednosti radova je oko osam miliona dinara i „Toplifikacija” sve finansira iz svojih sredstava. Prošle godine zamenjeo je negde oko 300, 400 metara toplotne mreže, zavisi od Fi promra, menjala se trasa koja je među najvećim promerima u našem gradu. Ovde je među prvim rađen toplovod 80 i neke godine ali dosta je bio dotrajao pošto moramo i da proširimo kapacitet zbog nove „Popovićeve” škole iskoristili smo priliku da to uradimo, a ova trasa dalje je zamenjena. Sve to kako bi imali sigurnije snabdevanje i može novih korisnikada se priključi. Izvodićemo radove  još u nekim naseljima, izmeštaćemo podstanicu iz Modne kuće, to je Ulici u Jevrema Vidića, radićemo u Naselju Kamenjar tamo ćemo isto menjati deo toplovoda. Radimo automatizaciju na nekoliko podstanica i menjaćemo izmenjivače u podstanicama, to je jedan veliki posao koji je već u toku. Radi se oko 20 podstanica.”

Posao zamene izmenjivača će trajti mesec dana i Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” ga izvodi u sopstvenoj režiji. Iako je grejna sezona daleko iza nas, radovi na sređivanju i proširenju toplovoda su jeku.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988