Vesti

Proslave maturskih večeri osnovaca

Sremska Mitrovica – Svečane proslave maturskih večeri za učenike – maturante osnovnih škola sa teritorije Grada počele su u Domu učenika. Tokom narednih devet dana smenjivaće se osnovci devet mitrovačkih osnovnih škola.

Maturanti svih osnovnih škola, gradskih i seoskih proslavljaju kraj ovog dela školovanja svečanostima u Domu učenika u Sremskoj Mitrovici. Proslavili su spontano završetak školske godine žurkama na ulici nakon časova, uz trubače, osmehe, pesmu, majice sa bojama odeljenja i ispisanim porukama, ali takođe mali maturanti, kao i veliki imaju večernje organizovane proslave.

Prema rečima Zorana Đurića, načelnika Gradske uprave za obrazivanje: „Došli smo do završetka školske godine za maturante osnovnih škola, kojih ukupno ima 630 učenika iz devet škola, održaće se devet maturskih večeri. Želim im od srca da se večeras lepo provedu i da im u životu bude lepo, kao da će biti večeras. Sve škole gradske, kao i Laćarak, Martinci, Kuzmin i ostale škole sa svim područnim odeljenjima ovde slave mature.”

Poslednji nastavni dan za učenike Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” bio je ujedno i dan svečane  večere, kao i prilika da proslave kraj školske godine i oproste se sa nastavnicima i profesorima osnovne škole ali i sa drugarima iz klupe.

Đorđe Cvijanović direktor osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” čestitao je završetak osnovnog obrazovanja svim učenicima: „Ove godine imamo 50 maturanata u matičnoj školi iz dva odeljenja osmog razreda i osam maturanata iz područnog odeljenja u Manđelosu. Dve godine nisu imali mogućnost da slavimo mature. Hteli smo da matursko veče bude poslednjeg dana, da nemaju praznog hoda, danas smo inače imali redovnu nastavu, šest časova u školi, bili su pristojni i ovo im je prilika da se druže i obeleže matursko veče, a nisu išli ni na ekskurzije i nekako se nisu družili. Ima razlike među osmacima nekad i sad ako posmatram sa distance kad sam počeo da radim u prosveti, pre 30 godina, razlika je i u sistemu školovanja, vaspitnom elementu. Ne bih menjao osmake, mi se moramo menjati i prilagođavati savremenom momentu, metodici i metodologiji rada, da bismo motivisali tu decu koja su danas mnogo zahtevnija i različit je momenat motivacije u odnosu na decu od pre 30 godina. Savremena nastavna sredstva su neophodna i sama didaktika kao teorija učenja pospešuje to da moramo da se edukujemo i da se permanento usavršavamo.”

Osnovno školovanje završeno je za učenike osmih razreda i ovo im je prilika da proslave. Malim maturantima poslednji nastavni dan u školi, ne znači kraj njihovih obaveza jer ih čekaju pripreme za završni ispit, odnosno upis u srednje škole.

Svečanosti malih matura počinju od 20 sati u Domu učenika u Sremskoj Mitrovici.

Raspored maturskih večeri:
„Branko Radičević”, Kuzmin 11. 6. 2022. godine,
„Јovan Jovanović Zmaj” Martinci, 12. 6. 2022. godine,
„Boško Palkovljević Pinki” Sremska Mitrovica,, 13. 6. 2022. godine,
„Sveti Sava” Sremska Mitrovica,  14. 6. 2022. godine,
„Јovan Jovanović Zmaj” Sremska Mitrovica, 15. 6. 2022. godine,
„Тriva Vitasović Lebarnik” Laćarak, 16. 6. 2022. godine,
„Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica, 18. 6. 2022. godine i
„Јovan Popović” Sremska Mitrovica, 20. 6. 2022. godine.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142