Vesti

Proslave mature i ove godine dar Grada

Sremska Mitrovica – Maturske večeri i ove godine organizovane su pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica za učenike svih šest mitrovačkih srednjih škola, kao i za male maturante.

Tek punoletni, mitrovački srednjoškolci proslavljaju završetak školovanja u velikom stilu. Ovog juna se, korak u svet odraslih proslavlja, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, tako da i ova generacija maturanata ima svoje veče za nezaborav.

Grad Sremska Mitrovica ponovo je odlučio da preuzme kompletnu organizacionu i finansijsku odgovornost za proslavu maturskih večeri, kako je rekao Petar Samardžić zamenik gradonačelnice „Prošle godine Grad Sremska Mitrovica započeo je zanimljivu akciju namenjenu maturantima sa željom da ih nagradimo i počastimo u teško, krizno vreme izazvano pandemijom koronavirusa. Akcija je naišla na pozitivne rekacije, zato smo se odlučili da je ponovimo i ove godine i proširimo na maturante osnovnih škola. Proslave maturskih večeri će ove godine biti dar Grada Sremska Mitrovica, velikim i malim mitrovačkim maturantima sa željom da im ostanu u lepom sećanju jer se radi o jednom velikom, važnom, bitnom, događaju koji se pamti čitavog života. Svim maturantima želim da se pre svega lepo provedu, da uživaju, želim im da što pre pronađu posao u svojoj struci, onima koji su opredelili za dalje školovanje puno uspeha i naravno da se po završetku studija vrate u svoju sredinu jer oni su budućnost Sremske Mitrovice,” dodao je Samardžić.

Proslave su organizovane u letnjoj bašti Restorana „Srem“, u organizaciji Grada Sremska Mitrovica. Ovo predstavlja lep završetak proslave školske 2021/2022. godine. 

Direktorica Mitrovačke gimnazije, Mirjana Đorđević zahvalila se Gradu Sremska Mitrovica povodom organizacije i proslave maturske večeri učenika ove ali i svih ostalih škola. Maturanti su proslavili završetak školovanja u lepoj atmofseri i prijatnom ambijentu. „Naši maturanti su sjajni, ove godine imamo 26 vukovaca, uspeh im je božanstven, od njih 194 koliko ih imamo, 50% je odlično, tako da je to jedna sjajna generacija,” naglasila je Mirjana Đorđević.

Pored maturanata Mitrovačke gimnazije u hotelu „Srem”, kraj školovanja zajedno je proslavilo i 17 maturanata Muzičke škole „Petar Krančević”.

Proslave se organizuju u prelepom ambijentu letnje bašte Hotela i restorana „Srem”, na KP Domu.

Maturanti su zvanično školsku godinu već završili, a sada ih očekuju završni maturski ispiti, a potom i upis na željene fakultete.

Na tradicionlanu proslavu maturanti su stigli u svečanim haljinama i odelima, nasmejani i srećni što mogu da obeleže kraj ovog dela školovanja.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042