Vesti

Počeo sa radom Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine Branko Ćurčić prisustvovao je prvoj sednici Skupštine društva Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica, na kojoj je usvojen program rada ovog biznis inkubatora, koji je pokrenut s ciljem podrške malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.

Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici osnovan je upravo na inicijativu Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, kako bi se podstakao razvoj malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, stvorili uslovi za privlačenje investicija u oblasti poljoprivrede i efikasniji nastup na tržištu, promovisalo preduzetništvo, udruživanje i razvoj u sektoru poljoprivrede, primarne prerade poljoprivrednih proizvoda i agroturizma.

Potpredsednik Ćurčić je kazao da je ideja da Agrobiznis inkubator svojim radom u okviru poljoprivrede i pratećih delatnosti doprinese društveno-ekonomskom razvoju regiona u kome se kao centar nalazi grad Sremska Mitrovica.

„Agrobiznis inkubator treba da postane centar za razvoj inovativnog preduzetništva u okviru agrobiznisa, da omogući dinamičan protok informacija i stvori osnove za korišćenje postojećih materijalnih, finansijskih i, na prvom mestu, ljudskih resursa”, rekao je Ćurčić.

On je dodao da je plan da proces inkubacije agrobiznisa obezbedi zajedničke objekte i opremu, razvoj poslovanja, pristup tržištu i usluge procene tehnologije, finansijske usluge, kao i mentorstvo i umrežavanje.

Shodno tome, predviđeno je da Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici u prvoj fazi rada podrži saradnju između preduzetnika unutar Inkubatora, kao i umrežavanje sa spoljnim partnerima, zatim da pruži podršku za organizaciju skupova i podstakne međusobnu komunikaciju članova Inkubatora u cilju izgradnje i jačanja preduzetničke klime i kulture.

Članovi Inkubatora imaju mogućnost korišćenja poslovnog prostora i administracije bez nadoknade ili po povoljnijim uslovima od tržišnih, a na raspolaganju će im biti i poslovno-savetodavne i administrativne usluge.

Među najznačajnijim uslugama koje će pružati Agrobiznis inkubator jesu usluge marketinga i brendiranja proizvoda, a veoma važan segment rada biće organizacija treninga i obuka.

Na sednici Skupštine društva Agrobiznis inkubatora, koja je održana u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, donet je finansijski plan ovog biznis inkubatora za 2022. godinu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929