Vesti

Održana radionica na temu rešavanja animalnog otpada

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući, u ponedeljak 13. jula, održana je druga radionica na temu „Rešavanje animalnog otpada za teritoriju Grada Sremska Mitrovica”, u okviru projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom”.

Radionica je podržana od strane UNDP-a, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite životne sredine, Uprave za veterinu i Grada Sremska Mitrovica i okupila je zainteresovane stočare sa teritorije Srema, veterinare, veterinarske inspektore i komunalne službe. Sastanku su prisustvovali i predstavnici PKS Srema, Agencije za ruralni razvoj, Poljoprivredne stručne službe, kao i gosti iz Čajetine.

Predavači na radionici su bili Slavica Nikolić Stajković, šef grupe u Upravi za veterinu, sa temom: „Sporedni proizvodi životinjskog porekla”, kao i Srećko Čupić, rukovodilac službe Zoohigijene, sa temom: „Uloga zoohigijenske službe u eliminisanju animalnog otpada i sprečavanju širenja zoonoza”. Dušan Filimonović, projektni menadžer, prezentovao je android aplikaciju za evidentiranje i odlaganje otpada životinjskog porekla.

Po rečima načelnika Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražena Riđošića, rešavanje animalnog otpada je veoma značajna tema za Grad i veoma znači finansijska podrška od Razvojne agencije Ujedinjenih nacija (UNDP), za projekat „Registar zagađivača animalnog otpada za Grad Sremsku Mitrovicu”. Preduzeti su određeni koraci gde su mapirane sve jame i stočna groblja, ukupno 14, sa punktom za prihvatanje animalnog otpada u Laćarku. Kafilerija „Energo-Zelena” odvozi uginuća, što finansira Grad.

Projektni menadžer Dušan Filimonović je rekao da je snažan edukativan deo projekta kroz dve održane radionice, veb prezentaciju i dokumentarni film, dok će android aplikacija značajno pomoći stočarima da prijavljuju uginuća. Detaljne instrukcije o preuzimanju aplikacije mogu se pogledati na veb sajtu.

Najava događaja

15apr18:0019:00Tribina o HPV imunizaciji

16apr10:0011:00Kampanja „Na maturu bez automobila”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7748117.1262117.4776