Vesti

Mitrovačka delegacija za Vidovdan u Gračanici 

Gračanica – Delegacija Grada Sremska Mitrovica, na čelu sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem, Vidovdan je proslavila na Kosovu i Metohiji.

Mitrovačka delegacija je u okviru „Vidovdanskih svečanosti” je najpre prisustvovala Vidovdanskoj svečanoj sednici PO Grada Priština – Opština Gračanica i “Vidovdanskom pesničkom bdeniju” uoči Vidovdana, a potom i Svetoj arhirejskoj liturgiji u manastiru Gračanica i parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu, koje je služioNjegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, zajedno sa Njegovim Visokopreosveštenstvom Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Joanikijem i još 13 episkopa.

Takođe, Mitrovčani su prisustvovali i „Vidovdanskim svečanostima” u mestu Veliko Ropotovo, na poziv čelnika opštine Ranilug. Na obe svečanosti nastupio je hor „Polifonika” iz Sremske Mitrovice.

Mitrivčani su ovu posetu iskoristili za još jednu humanitarnu akciju, podelivši poklone mališanima u Gračanici. Vođa humanitarne misije kao i prethodnih godina bio je Dragan Božić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Blok B”. Humanitarna akcija je realizovana u saradnji sa Udruženjem Kraljevina Srbija i humanitarnom organizacijom „Majka 9 Jugovića”, a uz veliku podršku humanitarne organizacije Lajflajn, koja radi pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Veličanstva Princeze Katarine i Njegovog Kraljevskog Veličanstva Prestolonaslednika Aleksandra.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126