Vesti

Gradonačelnica sa najmlađim sugrađanima posetila plažu

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović, njen zamenik Petar Samardžić i mala gradonačelnica Marija Majstorović danas su sa osnovcima i predškolcima obišli Gradsku plažu, kako bi najavili nove sadržaje i Manifestaciju „Leto na Savi”.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović zajedno sa malom gradonačelnicom Marijom Majstorović i najmlađim sugrađanima danas se prošetala po Gradskoj plaži i čula ideje i predloge dece o sadržajima koje bi oni voleli da imaju tokom leta.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović pričala je o novinama koje ove godine planiraju na Gradskoj plaži: „Naša plaža je najomiljenije mesto Mitrovčana i ovom prilikom ih pozivam da svi ovo leto iskoristimo da provedemo na ovoj našoj, najlepšoj plaži. Mi se trudimo da svake godine uvedemo neku novinu, da bude nešto drugačije, ove godine smo uložili još dodatnih 16 miliona dinara kako bismo uredili ovu našu plažu, kažem, problem je i održavati ono što već postoji od prethodnih godina, ali evo sada smo uveli nove ležaljke i suncobrane koji će za naše sugrađane biti besplatni. Trebalo bi u skorije vreme da imamo još jedan dečiji brod, kao što je bio i prošle godine za naše najmlađe. Danas smo došli sa našom malom gradonačelnicom i sa njenim drugarima da im pokažemo šta je to sve što naša plaža pruža. Ono što je najvažnije jeste da je bezbedna, tu nam je i spasilačka služba, tu nam je i naše Javno komunalno preduzeće „Komunalije” ono što je novo ove godine, imamo i novi punkt Turističkog info centra tako da se trudimo da svake godine uvedemo nešto drugačije, nešto novo, da nam bude svima što lepše i bezbednije.”

Mala gradonačelnica Marija Majstorović provela je danas lepo vreme na Savi sa svojim drugarima. Gosti su bila deca Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” i iz Predškolske ustanove „Pčelica”, a Marija je bila u ulozi reportera.

„Jako je lepa plaža, ima sve što je potrebno za spasioce, obišli smo je i sve je baš lepo, a najlepše je to što je tako uređena, npr. ima mesto za mame koje imaju bebu i mogu da ih presvlače. Ovo leto ću provesti na našoj plaži, inače stalno dolazim ovde sa tetkom i sa sestrom, kad dođem kod njih, nekad se kupamo, nekad ne zavisi kakvo je vreme. Ponosna sam što je baš u vreme kad sam ja mala gradonačelnica, plaža ovako lepa,” rekla je Marija Majstorović mala gradonačelnica.

Deca, mladi i svi ostali sugrađani imaju razne sadržaje na raspolaganju. Na sportskim terenima mogu da se igraju košarka, odbojka na pesku, a kajakši su već redovni na svojim treninzima. I ove godine najavljena je Manifestacija „Leto na Savi”.

Deca su posetila ekipe: Hitne pomoći, Nintela, JKP „Komunalije”, Turistički Info centar i postavljala pitanja o njihovom poslu na plaži. Gradonačelnica, Svetlana Milovanović učestvovala je u svim aktivnostima. Nakon obilaska navedenih lokacija, deca su oslikala stazu na Gradskoj plaži.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042