Vesti

„Džon Dir” svečano počeo sa radom

Sremska Mitrovica – Najmoderniji distributivno-logistički centar poljoprivredne mehanizacije „Džon Dir” otvoren je u našem gradu. Vrpcu su svečano presekli ministri poljoprivrede Mađarske i Srbije, Ištvan Nađ i Branislav Nedimović, sa predstavnicima komapnije.

Prodajni centar mađarske kompanije„Kite” d.o.o. kao dela grupacije „KITE Zrt”, generalnog zastupnika „Džon Dir” mašina imaće ne samo distributivni, nego i edukativni karakter, što je bitno za savremene poljoprivrednike. Kompleks objekata je površine 1.000 m2, a celokupan zatvoren i otvoren prostor nalazi se na površini 2,1 ha. Investiciju je realizovala u najvećoj meri HEPA – mađarska agencija za promociju izvoza.

Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva rekao je prilikom otvaranja: „Uvek sam znao da će ovde biti nešto važno, samo nisam znao odmah šta. To život tako uvek namesti i udesi, da simbol poljoprivrede u svetu, „Džon Dir”, bude baš ovde, na ovom ćošku. Bez ljudi iz KITE-a to nikada ne bi moglo, i bez srpskih poljoprivrednika, zato čestitam svima vama zajedno što ćemo imati jednu dobru bazu iz koje ćemo moći da razvijamo poljoprivredu. Naši partneri se neće ljutiti zato što moram da kažem da su bili malo nepoverljivi u smislu ima li ovde dovoljno posla, ima li prostora za biznis, a danas mi kažu kako ne mogu da poveruju koliko posla zaista ima.”

Ova investicija u Industrijskoj zoni „Sever” podrazumeva zatvoren skladišni prostor za rezervne delove, opremu, proizvode iz sektora agronomije i servisnu radionicu, a upotpunjuje ih prostor za skladištenje mašina na otvorenom i njihovu demonstraciju.

Otvaranju su prisustovali predstavnici gradskih vlasti gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenikom Petrom Samardžićem i gosti. U ovoj, prvoj fazi otvoreno je šest novih radnih mesta.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

21maj12:0012:30U utorak „Maturantski ples”

22maj09:0013:00Otvoreni dan u Kasarni „Boško Palkovljević Pinki”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7618117.1131117.4644