Vesti

Besplatni preventivni pregledi kože

Sremska Mitrovica – U nedelju, 5. juna u četiri seoske zdravstvene ambulante obaviće se besplatni pregledi kože, namenjeni prevashodno poljoprivrednicima, koji su tokom letnjih poljoprivrednih radova intenzivno izloženi suncu i štetnom “UV” zračenju.

Dermoskopske preglede vršiće vrhunski stručnjaci u ovoj oblasti, na čelu sa prof. dr Danicom Tiodorović, nacionalnim koordinatorom Euromelanoma.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, usled brojnih ograničenja izazvanih pandemijom virusa COVID19, poslednje dve godine poljoprivrednici nisu bili u mogućnosti da posećuju dermatologa i obavljaju dermatološke preglede. Ove besplatne preglede organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a u okviru panevropske kampanje Euromelanoma, koja za cilj ima prevenciju i rano otkrivanje karcinoma kože.

Zdravstvene ambulante će biti otvorene u nedelju, 5. juna i to od 10 časova u Mačvanskoj Mitrovici, u Laćarku od 12 časova, u Martincima  od 13 časova i od 14 časova u Kuzminu. Pregledi će trajati oko dva sata.

Samardžić je, pored poljoprivrednika, pozvao i sve zainteresovane meštane kao i gradsko stanovništvo da dođu i obave pregled u nekoj od navedenih zdravstvenih ambulanti, bez obzira na pol, uzrast, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu, a kako je naveo, pregledi su za sve besplatni, a prevencija je pola zdravlja.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929