Vesti

Umetnost u sportu

Sremska Mitrovica – Mitrovčani su sinoć u Gradskom parku mogli da vide nesvakidašnju izložbu pod nazivom Umetnost u sportu, nastalu kao rezultat saradnje Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica i Edukativnog centra „Kardaš art”.

Sportski savez grada Sremska Mitrovica u saradnji sa umetnicima Edukativnog centra „Kardaš art” organizovao je veliki projekat Umetnosu t sportu. Deca su uradila banere koji će se koristiti u svim narednim aktivnostima Sportskog saveza.

„Deca umetnici Edukativnog centra „Kardaš art” uradila su banere koji će biti vizuelni identitet naših takmičenja u sledećem periodu. Posle sportske himne, posle zvuka, tona dobili smo i sliku. Slike su radili najbolji od najboljih u Sremskoj Mitrovici, najtalentovaniji dečaci i devojčice našeg grada koji se bave slikarstvom. Angažovali smo najkvalitetnije i ono što može da pruži neku novu dimenziju našim takmičenjima, obično su vizuelni identitet do sada radile profesionalne agencije koje to rade vrlo sterilno. Deca iz „Kardaš arta” to su radila sa dušom, to su radila talentom, ponosan sam na sve njih,” rekao je Nemanja Crnić sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica.

U parku je bilo izloženo 20 banera ukupne površine 60 kvadratnih metara sa motivima 14 sportova (trčanje na 60 metara, između dve vatre, veseli poligoni, štafete, mali fudbal, basket 3×3, odbojka, rukomet, tenis, šah, stoni tenis, odbojka na pesku, karate i biciklizam).

U ime Edukativnog centra „Kardaš art” obratio se Milan Kardaš: „Umetnost u sportu bila je velik izazov za edukativni centar i sve polaznike, drago mi je što je na ovaj način uspostavljena saradnja sa Sportskim savezom grada Sremske Mitrovice. Bilo je veoma teško uklopiti šestogodišnjake, osnovce sa srednjoškolicima, zaokružiti celinu i dati nešto što je zapravo bio cilj projekta, a to jeste 20 banera na temu 14 sportova koji će se koristiti kasnije u svim aktivnostima saveza namenjenim deci, osnovcima i srednjoškolcima. Skice, ideje i neka idejna rešenje na temu sportova radili su najmlađi polaznici, a srednjoškolci su radili u digitalnom formatu, kroz digitalno slikarstvo, ilustraciju. Sve je stavljeno na štampu, tako da danas imamo 60 kvadratnih metara oslikane površine i tu se ne završava funkcija ovih izložbenih eksponata, banera, već će oni služiti i dalje. Umetnost je prodrla u sport, sport je došao u umetnost, a kreativnost dece se stavlja ispred svega.”

Mlađi polaznici Edukativnog centra „Kardaš art” osmislili su na desetine skica i idejnih rešenja, pomoću kojih su stariji polaznici formirali finalni izgled banera, putem digitalnog slikarstva i dizajna. Baneri će ubuduće krasiti sve aktivnosti Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176