Vesti

Tatjani Međedović, novinarki Gradske M televizije nagrada Dimitrije Frušić

Sremska Mitrovica – Tatjana Međedović, novinarka Gradske M televizije iz SremskeMitrovice dobitnica je nagrade Dimitrije Frušić, koju Društvo novinara Vojvodine dodeljuje za seriju napisa-emisija ili uređivački rad. Međedović je zasluženo dobila nagradu za serijal tv emisija Dobrodošli u Sremsku Mitrovicu, koje su za cilj imale da prikažu turističku ponudu carskog Sirmijuma i afirmiše potencijale koje ovaj grad ima u pogledu turizma.

Nagrađena novinarka Gradske M televizije zahvalila se ekipi koja je zajedno sa njom uspela da proizvede kvalitetan tv serijal, pre svega kamermanu Slobodanu Martinoviću i glavnoj i odgovornoj urednici Biljani Selaković, koja joj je velika podrška.

„Serijal emisija pod nazivom Dobrodošli u Sremsku Mitrovicu sufinansiran je sredstvima Grada Sremska Mitrovica, a veliko hvala i svim sagovornicima zahvaljujući kojima su emisije gledane i kvalitetno producirane, o čemu svedoči i ova nagrada. Veoma sam ponosna što su kolege iz Društva novinara Vojvodine prepoznali moj rad i trud i dodelili mi ovo značajno priznanje Dimitrije Frušić, koje nosi naziv po novinaru i lekaru koji je rođen u mom Sremu, sremskom selu Divoš. Hvala i mojim kolegama iz Gradske M televizije, jer da nije bilo njihove pomoći i podrške, ne bi bilo ni ove nagrade”, izjavila je Tatjana Međedovići dodala da nagradu posvećuje svim mlađim kolegama, posebno iz manjih lokalnih medija, kao što je i televizija u kojoj radi.

„Moja poruka svim divnim mladim kolegama je da nikada ne odustaju od svojih ideja i snova, jer se svaki trud na kraju isplati”, zaključila je ovogodišnja dobitnica nagrade Dimitrije Frušić.

Na prigodnoj svečanosti koje je prethodne subote, 14. maja organizovano u prostorijama Medija centra u Novom Sadu, uručene su i godišnje nagrade za najzapaženija ostvarenja u 2021, kaoi za ostvareno životno delo i doprinos primeni fotografije u medijima. Prema odlukama stručnog Žirija, kojim je, uz članove MilošaLazićai Petra Njaradija, predsedavao Borivoj Mirosavljević, dobitnik Spomenice DušanŠijački za primenu fotografije u medijima je Milan Živković. Bojana Golubović Nikolić dobitnica je nagrade Jaša Tomić, za najzapaženija ostvarenja ucelokupnom jednogodišnjem stvaralaštvu, dok je nagradu za agrarno novinarstvo dr PetarDrezgićza agrarnono vinarstvo dobila Jelena Crnogorac, urednica poljoprivredne emisije Zlatna ravnica TV Kikinda.

Plaketa i povelja Orfelin, namenjena organizacijama i ustanovama, kao i pojedincima za izuzetne zasluge, pomoć i podršku delatnostima DNV ove godine nijedodeljena.

Najava događaja

Current Month

25jul11:0012:00Radionica „Nasmejana ajkula”

25jul21:0022:23LETNJI BIOSKOP: Velika avantura mačke Ru

26jul19:0020:00Mađioničar Volare

26jul21:0022:45LETNJI BIOSKOP: Za danas toliko

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7168117.0680117.4192