Vesti

Sportske igre mladih tradicionalno u našem gradu

Sremska Mitrovica – Dunav osiguranje Sportske igre mladih tradicionalno se održavaju na Trgu Ćire Milekića u centru našeg grada. Organizatori su priredili nezaboravan dan za sve dečake i devojčice koji su odlučili da dan provedu u druženju i igri.

Baklju prijateljstva doneo je Viktor, maskota Igara, a zapaljeni plamen simbolično je označio početak manifestacije.

Otvaranju su prisustvovali Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Dunja Grabić odbojkašica „Srema” i organizatori takmičenja.

Manifestacija promoviše druženje, prijateljstvo i timski duh, a ujedno i mesto u kojem se održava. Održana je u prisustvu predstavnika Grada Sremska Mitrovica, organizatora, gostiju i učesnika. Da su deca Sremske Mitrovice jedva čekala ovaj dan dokaz je prepun centralni gradski trg. U Igrama su učestvovala deca iz svih osnovnih škola i predškolskih ustanova.

„Današnja manifestacija je jedna vrsta završnice naših takmičenja prethodna četiri mesec,a dakle punih 120 i kusur dana, mi svakodnevno radimo sa decom, učenicima osnovnih i srednjih škola. Danas se deca takmiče u trčanju na 60 metara ovde na trgu, između dve vatre popularna igra za mitrovačke osnovce od prvog do četvrtog razreda, a na „Partizanovom” igralištu fudbal će prvo igrati dečaci 2006. godište, pa 2013. i uveče pred otvaranje „Partizana” umivenog, spremljenog, rekonstruisanog i za decu namenjenog, igraće 2011. godište, kao vrhunac tog takmičenja. Danas ćemo otvoriti izložbu banera koje su radili deca iz „Kardaš-arta”, umetnički baneri koji će služiti svim našim takmičenjima, čućemo i sportsku himnu grada Sremska Mitrovica koju je komponovala Ivana Marketanović na stihove Stefana Đurića. Čitav današnji dan je praznik dečjeg sporta u Sremskoj Mitrovici i to je ono što je suština našeg posla, čemu smo posvećeni i odmah da vam kažem nismo završili posao, ono što smo planirali da uradimo je da svako dete na teritoriji opštine dobije mogućnost takmičenja. Posao nije gotov, nastavićemo ga u septembru,” rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Pružaju priliku deci da u periodu od marta do avgusta meseca, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre.

Daliborka Delibašić PR Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije istakla je: „Dunav osiguranje sportske igre mladih tradicionalno dolaze u Sremsku Mitrovicu dobro se poznajemo i sa decom ovog grada oni su sa nama stalno na velikim međunarodnim završnicama u Splitu i ono što je najvažnije, deca iz Sremske Mitrovice su, ne samo dobri sportisti, nego upravo to, dobra deca, deca koja znaju šta je ferplej, šta je tolerancija. Mi smo jako ponosi gde god da krenemo sa njima, nadam se da će i ove godine dosta njih krenuti, prvo na naše državno prvenstvo koje će se održati u Vrnjačkoj Banji, a potom u avgustu, znaju oni veoma dobro, idemo u Split, da se malo takmičimo u ovih naših 10 sportova, a onda ćemo da se kupamo i da se sunčamo.”

Ova manifestacija, pored toga što promoviše sport i zdrav način života, uči decu i o značaju prijateljstva, o fer pleju, šta znači dobar drug, dobar prijatelj. Od osnivanja Igara do danas u Igrama je učestvovalo više od 2.000.000 učesnika.

Dunja Grabić odbojkašica „Srema” kaže da je veoma srećna što je pozvana da uveliča ovaj događaj: „Učestvovala sam pre par godina na ovom takmičenju. Išla sam i na regionalno takmičenje u Split i mislim da je ovo jedno od lepših takmičenja na kojima sam učestvovala. Svoj deci preporučujem da se bave sportom, ne samo na ovom takmičenju, nego generalno jer tu će steći mnoga prijateljstva, kao što sam i ja stekla mnoga prijateljstva, sve na ovom i sličnim takmičenjima. Nadam se da će se danas svi lepo družiti i da će pokazati najbolje od sebe u svojim sportovima i želim im sreću.”

Igre spajaju region a učesnici su deca osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. Sportske igre mladih se održavaju već 26. godinu u Republici Hrvatskoj, 12. godinu u BiH i ovo je 9. sezona u Republici Srbiji.

Igre su prilika da deca i mladi potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u više sportova, iako je reč o amaterskom sportu, takmičenja su organizovana na profesionalnom nivou.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133