Vesti

Sport u policiji

Sremska Mitrovica – Akcija „Sport u policiji” u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i  Sportskog saveza Srbije održana je u našem gradu. Domaćini takmičenja za pripadnike Policijske uprave Sremske Mitrovice su Gradska uprava za kulturu i sport i organizator je Sportski savez Grada Sremska Mitrovica.

Takmičenja se odvijaju na nivou Sremskog okruga, odnosno Policijske uprave Sremske Mitrovice. Sportski savez Grada Sremska Mitrovica je granski savez za sport u policiji i vojsci, i oni ovakve i slične događaje rade kao deo njihovog posla propisanog zakonom.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Gradskog sportskog saveza kaže: „Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Policijska uprava Sremska Mitrovica domaćini su drugu godinu zaredom akcije „Sport u policiji”. To su igre za policiju na teritoriji cele Republike Srbije, jedno od mesta dešavanja je Policijska uprava Sremska Mitrovica, dakle policajci sa teritorije Sremskog okruga danas će  ukrstiti koplja u četiri sporta u objektima za sport u Sremskoj Mitrovici. Na Atletskom stadionu održava se takmičenje u atletici, ovde u Poslovno sportskom centru „Pinki” basket i fudbal. U fudbalu, kao najmasovnijem sportu imamo šest ekipa, šest policijskih stanica sa teritorije Sremskog okruga, i danas ćemo dobiti putnika na regionalno takmičenje, Prvenstvo Vojvodine koje se održati u Subotici. Želimo svim učesnicima dobro zdravlje, da ostanu bez povreda i dobro druženje. ”

Podsetio je da je prošle godine ekipa Sremske Mitrovice bila prvak Sremskog okruga i prvak Vojvodine i učestvovala na završnom takmičenju Policijade Srbije. Sportske aktivnosti održaju se na dve lokacije u Poslovno sportskom centru „Pinki” i na Atletskom stadionu uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport.

Miloš Petrović pripadnik Policijske uprave Sremska Mitrovica kaže da drugi put učestvuje na ovom turniru i dodaje: „Prošle godine smo ostvarili dobar uspeh, prvi smo bili na ovom sportskom takmičenju, otišli smo dalje na takmičenje u Suboticu, gde smo takođe ostvarili dobar uspeh i izborili plasman na državno prvenstvo. Ove godine očekujemo da ćemo takođe ostvariti dobre rezultate.”

U sportskim nadmetanjima učestvuju ekipe policije iz skoro svih sremskih opština, tačnije to su: Sremska Mitrovica, Ruma, Inđija, Šid, Irig i Stara Pazova.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142