Vesti

Potpisani ugovori za nove kuće na selu

Beograd – Ministarstvo za brigu o selu, i ove godine je raspisalo Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Podnosioci prijave na javni konkurs su supružnici/vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednik/ca koji ispunjavaju sve obavezno propisane uslove za učešće na javnom konkursu.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom, koju podnosioci prijave predlažu prilikom konkurisanja. Jedinica lokalne samouprave garantuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću, te vrši procenu tržišne vrednosti nekretnine.

Кako ističu u Agenciji za ruralni razvoj, koja je zadužena za sprovođenje ovog konkursa kada su u pitanju porodice i kuće u mitrovačkim selima, i ove godine je veliko interesovanje mladih porodica za kupovinu kuće na selu.

Predat je veliki broj zahteva Ministarstvu, trenutno su odobrena četiri, a očekuju se i nova odobrenja, stoga iz Agencije pozivaju sve zainteresovane da što pre pronađu kuću na selu kako bi se na vreme krenulo u proceduru i blagovremeno podneli zahtevi.

Ovogodišnja prva četiri potpisana ugovora sa Minitarstvom su za supružnike Zeljković Božu i Mirjanu iz Laćarka (kuća u Ležimiru) i Petković Aleksandru i Zorana iz Manđelosa (kuća u Velikim Radincima), kao i za vanbračne partnere Milovac Draganu iz Кuzmina i Zarić Branislava iz Laćarka (kuća u Кuzminu) i Jovanović Milicu i Belić Miloša iz Radenkovića (kuća u Radenkoviću).

U ime Grada Sremska Mitrovica potpisivanju ugovora u Palati Srbija prisustvovali su pomoćnik gradonačelnice Bogdan Кuzmić i direktirica mitrovačke Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126