Vesti

Otvoreno rekonstruisano „Partizanovo” igralište – okupljanja kao nekad

Sremska Mitrovica – Vraćajući stari sjaj „Partizanovom” igralištu u centru grada, renoviran je sportski teren, obnovljene su tribine i prateći objekti, kako bi ovaj objekat otvorenog tipa ponovo mogao da se koristi za različite vrste sportova, ali i za manifestacije kulturnog karaktera. Nakon otvaranja stadiona održan je turnir u fudbalu uz okupljanje mladih, kao nekad.

Svečano je otvoreno rekonstruisano Partizanovo igralište koje budi uspomene starijim sugrađanima koji su dolazili na taj teren da se bave soprtom ili uživaju u nekom koncertu. Danas bi teren trebalo da podstakne mlade generacije da, takođe, tu dolaze i bave se sportom.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Grad Sremska Mitrovica rekao je: „Do pre nekoliko meseci kada smo počeli radove, teren nije bio bezbedan za korisnike bilo kulturne ili sportske manifestacije. Posle nekoliko meseci napornog rada dobili smo jedan multifunkcionalni teren na kome se mogu odvijati tri sporta, dakle mali fudbal, rukomet i tenis. Rekonstruisane su tribine sa 450 sedećih mesta, uređena je led rasveta i prateći, okolni objekti kojima je popravljena fasada. Urađeni su prilazi i kapije i ono što je bilo najzahtevnije, a to su bile su svlačionice koje su urađene po najvišim standardima. Teren Partizan će biti dostupan svim građanima, naravno besplatno, želeli smo da mu vratimo sjaj i malo smo umili ovaj teren. Stariji sugrađani znaju, nekako ih nose emocije kad dođu ovde da pogledaju, to želimo da prenesemo i na našem mlađe sugrađane. Čestitam svima koji su učestvovali u ovom projektu, Pokrajinskom sekretarijatu za sport koji je dao nemerljiv doprinos, verovali su u nas, u ovaj projekat i sad kada smo ga završili, nadam se da će saradnja biti nastavljena. Još ćemo raditi na Partizanu ali je bitno da smo stekli elementarne uslove da se ovde mogu odvijati kulturne i sportske manifestacije.”

„Partizanovo” igralište sada je moderan teren, na kojem sadašnje i buduće generacije Mitrovčana moigu da uživaju u sportskim takmičenjima i kulturnim manifestacijama. Nadležni apeluju na sve da čuvaju igralište i ponašaju se domaćinski.

Na renoviranom terenu održan je turnir u fudbalu (dečaci 2011-2013. godište) u okviru aktivnosti Sportskih igara mladih.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176