Vesti

Završnica obuke za buduće pedikire, manikire i šminkere

Sremska Mitrovica – Projekat pod nazivom „Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije kovid-19” sprovodi se našem gradu u cilju povećanja profesionalnih kapaciteta i lakšeg zapošljavanja lica iz osetljivih grupa. Za realizaciju je zadužen Resurs centar za održivi razvoj.

U toku 2022. godine, deset nezaposlenih lica iz našeg grada prolazi obuku za pedikir/manikir i šminkere. Polaznicima obuke je obezbeđen prevoz i obrok za dane obuke.

Biljana Matić, predsednica Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica kaže: „Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica je jedna od pet kancelarija u Srbiji koja je dobila mogućnost da bude deo projekta i da pomogne nezaposlenim devojkama, ženama kako bi lakše došle do posla. U toku je obuka koja će trajati do kraja ovog meseca kada će biti podela sertifikata i start-ap paketa u vrednosti od 250 evra U obuci učestvuje 10 devojaka od 20 do 40 godina koje su se prijavile preko Kancelarije za mlade, pošto je stavljen akcenat na osetljive grupe tu su i žene koje su i majke, imaju decu.”

Nakon edukacije, pored stečenih stručnih kompetencija za neka od navedenih zanimanja, kandidatima koji su uspešno završili obuku biće obezbeđeni i start-up paketi sa opremom i materijalima neophodnim za započinjanje sopstvenog biznisa.

Jelena Jurić polaznica obuke zahvalila se Kancelariji za mlade: „Što su nam omogućili da steknemo neko novo iskustvo i da imamo naš posao od kuće. Obuka nije teška, savladali smo je svi, a atmosfera je uvek bila super. Drago mi je što sam upoznala nove devojke i nadam se da ću moći nešto da otvorim u skorije vreme, a što se tiče paketa koji ćemo dobiti od Kancelarije za mlade, znači nam mnogo što nećemo morati u startu da dajemo naš novac, nego ćemo moći još malo više da se obučimo tim paketom koji dobijemo.”

Projekat se sprovodi u saradnji sa različitim lokalnim akterima, tako da  se obuka realizuje u lokalnom kozmetičkom salonima, dok je proces selekcije korisnika projekta uradila Kancelarija za mlade na osnovu iskazanih potreba.

„Zahvalna sam na ovoj prilici koja mi je omogućena da naučim posao manikira i pedikira kako bi sutradan mogla samostalno da započnem svoj posao i zahvalila bih se posebno Kancelariji za mlade i GIZ-u”, rekla je Danica Todić polaznica obuke.

Podršku svim aktivnostima pruža projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe, koji sprovodi GIZ.

Krajem meseca se očekuje dodela sertifikata i start-up paketa.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142