Vesti

Vrtiću u Laćarku na poklon letnjikovac sa peščanikom

Laćarak – Vrtiću „Čuperak” u Laćarku, jednom od objekata Predškolske ustanove „Pčelica” Sremska Mitrovica, predstavnici „Lukoil Srbija”, dodelili su donaciju u vidu letnjikovca sa peščanikom za decu.

Letnjikovac sa peščanikom kao donacija „Lukoil Srbija” doprineće kvalitetnijem boravku dece u vrtiću. Vednost donacije je 219.000 dinara. Unaprediće se i rad vaspitača, posebno kad je reč o aktivnostima dece na otvorenom.

Kako je rekao Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje: „Ovo je primer dobre saradnje Predškolske ustanove „Pčelica” i „Lukoil Srbija”, koju Gradska uprava za obrazovanje i Grad Sremska Mitrovica svakako podržavaju. Nadam se da će i u budućnosti ovakav vid saradnje nastaviti, imamo još puno ovakvih objekata u samom gradu Mitrovici. Nadam se da će i neke druge firme krenuti ovim stopama i da će pomoći našim najmlađim sugrađanima, deci koja su naša budućnost jer njima treba graditi, svakako sve ono što im u životu treba.”

Predškolska ustanova „Pčelica” od 2019. godine primenjuje nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koje akcenat stavljaju na razvoj odnosa i građenje partnerstava, kako sa porodicom, tako i sa lokalnom zajednicom. Današnje simbolično uručenje donacije kompanije „Lukoil Srbija” vrtiću je primer dobre prakse u skladu sa inovacijama.

Biljana Cvijetić direktorica PU „Pčelica” zahvalila se na donaciji i istakla: „Ova donacija je lep primer građenja partnerstva sa lokalnom zajednicom. Boravak dece na otvorenom je od velike važnosti za njihov razvoj, a ovaj letnjikovac sa peščanikom će pomoći u tome kao prostor za organizovanje aktivnosti na otvorenom, održavanje raznih radionica i sa decom i sa roditeljima. Koristiće se u radu sa decom na razvijanju sposobnosti kao što su samopouzdanje, otvorenost, radoznalost, istrajnost, otpornost i kreativnost. Ovde će deca moći da istražuju, da sprovode realan program i da imaju kontakt sa prirodom.”

U delatnosti Kompanije „Lukoil Srbija” vođenje socijalne politike predstavlja značajan segment u upravljanju. „Lukoil Srbija” AD je socijalno orijentisana kompanija koja od dolaska na srpsko tržište pruža raznovrsnu pomoć građanima, dečjim domovima, obrazovnim i medicinskim ustanovama.

Ana Janković direktorica za personal „Lukoil Srbija” kaže da nastavljaju akciju započetu prošle godine na uređenju dečjih vrtića i škole i dodaje: „Danas ovde u Laćarku nastavljamo akciju u kojoj smo tokom prošle godine u 10 gradova Srbije opremili vrtiće. Ovo je jedan od načina saradnje kompanije sa lokalnim zajednicama u kojima radi i posluje  Nadam se da će ovo biti jedan od nastavaka saradnje i da će deca uživati, a stariji znati da čuvaju ono što, ovako društveno odgovorne kompanija urade. Do kraja ove godine ćemo nastaviti ovakve vidove saradnje sa lokalnim zajednicama.”

Najvažniji projekti ove društveno odgovorne kompanije usmereni su na podršku lokalnih uprava, kulturnog i duhovnog nasleđa porodice. Donaciji su se najviše obradovala deca, a veoma su zadovoljni i roditelji što se vaspitanje i obrazovanje dece diže na viši nivo.

Marina Vladisavljević, predsednica Saveta roditelja rekla je: „Svi akteri društva treba da se uključe u stvaranje inovativnog i provokativnog prostora za razvoj dece. Zahvalila bih se u svoje lično ime ali i u ime svih roditelja, kompaniji „Lukoil Srbija“ koja je prepoznala ovu potrebu naše dece jer mi našim skromnim doprinosom ne možemo da obezbedimo tako veliku investiciju.  Istakla bih da imamo jako lepu saradnju sa svim članovima društva, od roditelja, vaspitača, predškolske ustanove i lokalne samouprave.”

Letnjikovac sa peščanikom biće mesto gde dete može slobodno da istražuje, da se igra, da promišlja, da sarađuje sa drugima, isprobava i upoznaje svet oko sebe.

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042