Vesti

Vaskršnji humanitarni vašar „Pčelice”

Sremska Mitrovica – U susret Vaskrsu deca su zajedno sa svojim roditeljima, a podstaknuta vaspitačima, izradila razne ukrase i oslikala jaja koja su izložena na Vaskršnjem humanitarnom vašaru u centru grada. Vašar je održan u organizaciji PU „Pčelica”, a sav prihod namenjen je za lečenje dečaka Ognjena Vujinovića.

Naši najmlađi sugrađani iskazali su još jednom svoju humanost na delu. Na Trgu Ćire Milekića deca Predškolske ustanove „Pčelica”, sa svojim vaspitačima, organizovali su Humanitarni vaskršnji vašar za pomoć i podršku njihovom drugu Ognjenu.

Biljana Cvijetić direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” kaže da uvek podstiče ovakve aktivnosti: „Na stolovima se nalaze produkti dečjeg stvaralaštva, radovi koji su nastali u kreativnim radionicama koje su oni imali zajedno sa svojim vaspitačima i roditeljima. Danas se u isto vreme i u Vrtiću „Čuperak” u Laćarku, održava humanitarni vašar na platou ispred mesne zajednice. takođe naši drugari iz Vrtića „Cvrčak” organizovali su vašar na platou ispred ispred svog vrtića. Ono što bih dodala jeste da su protekle nedelje deca iz vrtića Martinci i iz Šašinaca takođe održali humanitarni vašar. Cilj ovog vašara jeste da kod dece od malih nogu podstičemo osećanje empatije, da ih naučimo šta znači biti human i naravno da pružimo podršku našem drugaru Ognjenu. Na trgu se nalaze deca koja pohađaju pripremni predškolski program, a u izradi svih ovih poklona na tezgama učestvovala su deca iz svih vaspitnih grupa. Iskoristila bih priliku da se zahvalim svima onima koji su direktno i indirektno učestvovali, odnosno pružili nam pomoć da organizujemo vašar. Zahvalila bih se roditeljima i svim sugrađanima koji su danas došli da im pruže podršku.”

Na radionicama koje prethode Vaskršnjem vašaru, deca zajedno sa svojim roditeljima, podstaknuta vaspitačima, izrađuju razne ukrase i oslikavaju jaja, koja se kasnije izlažu na vašaru. Program rada u vrtiću obuhvatio je svakodnevne radionice roditelja, dece i vaspitača na kojima su izradili različite predmeti sa temom Vaskrsa.

„Deca su, kao i uvek jako raspoložena i uvek se svi rado odazovemo ovakvim humanitarnim akcijama, kako deca, tako i njihovi roditelji. Pripremili smo raznovrsne ukrase, kako mi sa decom, tako i deca zajedno sa roditeljima.Tu su razne korpice, dekoracije za Vaskrs, ukrašavali su jaja, dekoracije za vrata, bili su jako kreativno kao i uvek. Ovo je primer i dobre saradnje sa lokalnom zajednicom,” rekla je Mirjana Belegiški vaspitačica u Vrtiću „Bubamara”.

Celonedeljne aktivnosti u svim vrtićima Predškolske ustanove „Pčelica” bile su posvećene upravo jednom od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika, Vaskrsu. Tradicionalno u svim vrtićima održavaju se vašari, a odnedavno imaju i humanitarni karakter.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142