Vesti

Razglednica Sremske Mitrovice

Sremska Mitrovica – Turistička organizacija Grada predstavila je novu razglednicu Sremske Mitrovice. Razglednica je promovisana u svečanoj sali OŠ „Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.

Turistička organizacija Grada promovisala je fotografije naše sugrađanke Jelene Stepanović, a istovremeno je najavljen i dolazak dece sa Kosova u posetu deci OŠ „Boško Palkovljević Pinki”. Učenici će vršnjacima sa Kosova slati „pozivnice” za druženje u vidu razglednica Grada koje su napisali.

Dušan Drča direktor Turističke organizacije Grada ovaj potez vidi kao negovanje kulturnog nasleđa: „Prošlo je sigurno 10-15 godina od kako je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica napravila novu razglednicu. Ono što je nama drago i čime se ponosimo je to da je u našem Turističkom info-centru sve lokalnog karaktera, pa tako i ova razglednica, koja je delo Jelene Stepanović, naše sugrađanke, arhitektkinje. Došli smo na ideju da upravo njen rad bude naša prva razglednica nakon dužeg perioda. Razglednicu smo promovisali u školi, kako bismo decu ponovo naučili kulturi slanja razglednica i kako bi ih slali svojim drugarima, rodbini, prijateljima. Turistička organizacija Grada će uskoro raspisati još jedan konkurs za idejno rešenje razglednice i nadamo se da će nam pristići mnogo radova. Turistička organizacija će podeliti od 10 do 15 hiljada besplatnih razglednica sugrađanima, a neke će im stići na kućnu adresu uz račune Vodovoda i Komunalija posle prvomajskih praznika.”

Razglednica obezbeđuje vidljivost grada i njegovih spomenika, kao vida kulturno-istorijskog nasleđa. Vizija ove akcije je pokretanje kreativnih procesa važnih za obrazovanje i jačanje svesti o značaju kulturnog nasleđa i identiteta.

Kako je rekla Slađana Stojković, zaposlena u Turističkoj organizaciji Grada: „Prvi razlog naše posete OŠ „B. P. Pinki” jeste taj što naša Turistička organizacija posle dugog vremena ima svoju razglednicu. Drugi razlog su deca velikog srca koja se bave humanitarnim radom. Zahvaljujući učiteljici Snežani Sladojević, učenici četvrtog razreda su već dugo uključeni u humanitarne akcije, a ovim je njihov rad krunisan, tako što će deci iz Kosovske Gračanice poslati razglednice, i ako sve prođe kako treba, uskoro ih ugostiti u Sremskoj Mitrovici i pokazati im sve naše znamenitosti. Sva naša deca, ugostiće decu sa Kosova u svojim domovima.”

Zahvalila se svim učesnicima u ovom procesu i poželela da se ova razglednica daleko vidi i da se osete dobri pozdravi. Pinkijevci su bili maštoviti i vredni na ovoj promociji, kao i obično.

Evo kako je jedna učenica osmislila pozdrav deci Kosova koju će ugostiti i ispisala ga na razglednici: „Zdravo ja sam Jana jedva čekam da dođete, bićemo dobri drugari i igraćemo se po ceo dan. Imam dva zamorca koja puno volim mislim da će se i tebi svideti.”

Razglednice su ispisane, zalapljene su markice i poslate su poštom, uz reči za kraj: Puno pozdrava iz Sremske Mitrovice!

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998