Vesti

Novi model fiskalizacije od 1. maja 

Sremska Mitrovica – U skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, svi obveznici fiskalizacije su u obavezi da najkasnije do 30. aprila 2022. godine pređu na novi model fiskalizacije, koji podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softerskog rešenja. U skladu sa tim, potrebno je da  počev od 1. maja 2022. godine, obveznici izdaju nove fiskalne račune sa OR kodom, kako bi nastavili da rade u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji. U suprotnom obveznici će biti podložni kaznenim merama, a u skladu sa Zakonom.

Obveznici fiskalizacije su u obavezi da najpre putem portala Poreske  uprave ePoreziprijave lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, a zatim da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni posovni prostor koji su prijavili. Važno je da obeznik naruči bezbednosni element kada je spreman za fiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj koristi. Kada je  reč o fiskalnim uređajima, Poreska uprava je do sada odobrila 423 elementa elektronskog fiskalnog uređaja, a na adresi https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html se nalazi spisak elemenata i proizvođača, kako bi se obveznici odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

Iz Poreske  uprave vas pozivaju da, ukoliko ste obveznik fiskalizacije, u najkraćem roku ispunite svoju zakonsku obavezu, a s obzirom na to da je ostalo malo vremena do obaveznog prelaska na novi model e-fisklizacije.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929