Vesti

Mitrovica čestita Dan Grada Banjoj Luci

Banja Luka – Povodom Dana Grada Banja Luke, predstavnici Grada Sremska Mitrovica prisustvovali su ceromoniji obeležavanja 77 godina oslobođenja od fašizma.

Sremsku Mitrovicu predstavljala je delegacija u sastavu gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić i direktorica Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović.

Gradonačelnica Milovanović položila je venac na Trgu palih boraca, odajući počast oslobodiocima bratskog grada, Banja Luke.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković zahvalio se prisutnim delegacijama, istakavši da na ovaj dan, zajedno sa svojim prijateljima, Banja Luka se priseća hiljada onih koji su se borili protiv fašizma, šaljući poruku mira i slobode.

Uz brojne zvanice i prigodan kulturno-umetnički program u Banskom dvoru održana je svečana akademija povodom Dana grada Banja Luke.

Tokom obraćanja na svečanoj akademiji, gradonačelnik Draško Stanivuković izrazio je zadovoljstvo velikim brojem prisutnih zvanica na svečanosti kada se obeležava 77 godina od oslobođenja Banja Luke, rekavši da se čovek gleda po tome koliko ima priajtelja, te da se ta izreka može primeniti i na gradove.

Svečanoj akademiji prethodila je razmena poklona. Delegacija Sremske Mitrovice poklonila je gradonačelniku Banja Luke korpu mitrovačkih suvenira u kojoj se nalazilo i nekoliko čokota vinove loze, sorte Probus, sa željom da se bratski i prijateljski odnosi Banja Luke i Sremske Mitrovice šire kao loza koja je doneta Banjalučanima sa Fruške gore.

Sorta Probus, nazvana po rimskom imperatoru je selektovana 70-ih godina na institutu u Sremskim Karlovcima i predstavlja najbolje od crvenih sorti na Fruškoj gori.

Gradonačelnik je na poklon dobio različite mitrovačke brendove, između ostalog i dres mitrovačkog FK „Radnički”.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988